Förkylning på g

Skit också, jag börjar bli förkyld, har ont i halsen och känner mig risig. Det är mannens fel, han var risig för några dagar sen och verkar ha smittat mig. Jag ska tydligen sova bort det, jag somnade tidigt igår kväll och sov till 8, rastade hunden, käkade frukost och sov igen mellan 9 och 11. Det brukar aldrig ske. Hunden är inte lika nöjd, han har gjort allt för att försöka få igång mig utan framgång. Jag känner mig som världens sämsta matte, tråkig och irriterad.

//U


3 km

Jag sprang idag med, 3 km blev det. Jag tänkte bara gå först men jag ändrade mig ganska fort, det blev så sent och sen började det regna. Jag ska orka springa det i väldigt bra tempo innan jag springer längre. Jag tyckte att jag sprang fort, fortare än igår. T var som om han inte alls hade följt med när vi kom hem, han blev galen och kastade omkring sina leksaker i 1 ½ timme innan han lugnade sig lite.
Jag ska försöka springa på torsdag också...

Nu måste jag sova lite, jag är så sjukt trött!

//U

Hemlis

Idag blir det Karlskoga en sväng, måste köpa käk till lillfisen. Sen ska jag göra lite andra ärenden på stan här också, hehe, jag har så smarta ideér. Jag kan inte berätta nåt ifall Johan läser, men jag har en hemlis :D
Sen kanske det blir en springtur idag med fastän jag är astrött, måste ju komma igång nån gång. Sen blir det trädgårdsarbete en stund, gräsmattan börjar likna en äng och det måste trimmas lite här och där.

Nu måste jag nog ta en liten powernap, jag var uppe tidigt och somnade sent...

//U
 

Jobb-ångesten infinner sig

Blä, jag vill inte jobba i veckan! Jag längtar ihjäl mig tills jag får min ledig-vecka! Inte så många dagar kvar, men det känns som ett helt sekel minst. Skulle inte ha det minsta emot att vara ledig i veckan.
 
Jag var ute och sprang idag, 3 km och sen gick jag 1 km. Det kändes faktiskt skitbra, jag sprang hela vägen förutom i en mördarbacke från början. Det kändes lättare än vad jag trodde det skulle göra. Jag lånade Johans pulsklocka, det känns lättare att springa i lagom fart då så att jag orkar längre.

Trazzel är liksom i en klass för sig, han trippar på framför mig och travar precis när jag tycker att jag springer asfort. Sen mot slutet så ökade jag och sprang så fort jag kunde och han var ju inte precis sen att haka på. Jag var ju död sen när vi kom i mål. Han var inte ens lite flåsig, han tyckte bara att vi skulle fortsätta vidare nån annanstans.

//U

Recept-sida

Nu hittade jag sidan där jag hittat kladdkake-receptet, recepten.se. Där finns massor med grymt goda recept med bra beskrivningar och bilder för den som inte är så van att baka :)

Nu ska jag ut och springa, behövs efter allt snaskande och hunden behöver det verkligen, han håller på att hoppa ur skinnet ;)

//U

Hundträning

Jag och några tjejer till har ju startat en liten hundträningsgrupp för nån vecka sen. Vi har inte hunnit med så många gånger, men det kommer att bli fler. Min lillfis har lite problem att hålla tyst när vi ska träna med dom, han skriker, piper och håller på. Han är superduktig när dom inte är med, sköter sig betydligt mycket bättre när vi t.ex. är på Bhk eller nån annanstans, där finns ju hundar men inga som "är" med oss, men jag antar att han vänjer sig.

Sist när vi spårade så gick spårningen bra men apporterna mindre bra, han tog inte upp dom. Vi har inte spårat på jättelänge och därför har vi väl halkat tillbaka, han gjorde ju så förut. Han tycker nog spåret är för roligt och intressant så han vill vidare. Igår och idag har jag därför tränat att apportera spårpinnar inne. Dom är nu så fina att jag nästan får låsa in dom för att han inte ska göra mig galen.

Sen har jag tränat lite lydnad både inne och ute. Idag blev det fritt följ, ligg, sitt, apportering och sen har vi börjat med ställandet. Platsliggningen måste jag också ta tag i och sätta igång med. Han var så fruktansvärt het ikväll att vi hade skall så fort det inte hände nåt. Jag fick sluta flera gånger och gå och sätta mig och läsa en tidning tills han hade lugnat sig lite. Motivationen är det inget fel på iaf! Måste bara lära mig att tygla den också ;)

Satt och tittade på lite hundshoppar förut, Häromi och Jami, tänkte köpa lite hundprylar. Det är ju faktiskt så att den som har flest hundprylar när man dör vinner. Å nä Sandra, du får inte vara med, du äger ju en hel affär ;) Jag får se, kanske jag beställer lite sen, jag är grymt sugen på en massa saker.

//U


Smaskig kladdkaka.... tror jag

Tror att jag ska baka lite idag... Har ett recept som jag inte testat än, verkar hur gott som helst. Hittade det nånstans på nätet men kommer inte ihåg vart bara. 


Mintchoklad tårta recept - Lyxig kladdkaka med After Eight

Ingredienser:
- 100 g Smör
- 100 g (ca 12 rutor) After Eight
- 2 Ägg
- 2 dl Strösocker
- 2,5 dl Vetemjöl
- 3 msk Kakao
- 1,5 tsk Bakpulver

Glasyr:
- 150 g (ca 18 rutor) After Eight

Bra-att-ha-grejer:
- Elvisp
- 1 form med löstagbar kant/springform

Gör så här:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Jag slänger väl in en bild och betyget på kakan senare om jag hinner.

//U


5.40!!!

Det måste vara nåt fel på mig...
Jag vaknar jämt så tidigt fastän jag är ledig och kan sova länge länge. I morse vaknade jag 5.40 och Trazzel blev så glad så när jag klev upp. Morgonritualen är sån att efter påklädning tar jag fiskmatsburken och Trazzel och går ut för att mata fiskarna och går ett varv runt huset och leker med den lilla hårbollen. Det är faktiskt ganska härligt att kliva upp, slå på radion och duka fram frukosten och bara ha det lugnt och skönt. Oftast brukar jag hinna vara vaken en stund innan nån vaknar men inte idag, Elias var också pigg och gla´.

//U

 

Home sweet home

Home sweet home
Home sweet home

Kan man må annat än bra när man kommer hem efter en lång arbetsdag till det här? :) Det är så himla gött, jag har det så sjukt bra :D

Lite blandade bilder från några veckor tillbaka eftersom jag är sämst på att uppdatera:

Jag o T på jobbet i Insjön
Jag och T på jobbet på beachen i Insjön

Röding 
En jätteröding på 2,7 kg (rensad) som vi fick av en kompis :)

Svaaamp
Efter en svamptur med mamma mu :)

Nu längtar jag ut i svampskogen, tror det måste bli ett rejs i skogen imorrn...

Ha det gött!

//U

Det här ska jag sluka nu! Min hemgjorda su...

mms_img24583 (MMS)

Det här ska jag sluka nu! Min hemgjorda sushi :-) smaskelismask


Min blöta sötfis sitter vid bordet, "får m...

mms_img24582 (MMS)

Min blöta sötfis sitter vid bordet, "får man inget gott att äta på det här stället efter träningspasset på bhk" tänker han nog ;-)


I bakänden på Green cargo står jag och hän...

mms_img24581 (MMS)

I bakänden på Green cargo står jag och hänger just nu. Ett annat tåg hade fastnat i Granstanda-backen och nu sitter vi här båda två och hänger, det väger 3300 ton, inte konstigt att han fastnade. Nu sitter vi här båda två för det slirar bara och är alldeles för tungt. Hm... Rolig morgon... //U


Choklad-abstinens

Jag vill ha mörk choklad!!! Abstinens!!!
Jag brukar nästan alltid ha nåt lager nånstans med mörk choklad, helst med sea-salt, den är ju bara så god att man kan döda för den, men nu är alla mina lager tomma. Hur ska jag klara mig!?! Funderar på att göra chokladbollar bara för det, men det känner jag mig lite för lat och trött för.
Måste.... härda.... ut.... tills.... imorgon....

//U


Bra låt :)

http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&feature=player_embedded


Målar-ilet

Nu har jag fått ett målaril... jag målar på övervåningen. Jag fortsatte rensa ogräs igår men hade bara rensat en stund så kom spöregnet och då var jag ju tvungen att hitta på nåt annat. Man kan ju bara inte vara stilla. Igår målade jag taket och började med listerna på övervåningen ovanför trappan. Taket blir vitt igen, helt otroligt. Väggarna där uppe i "hallen" var nån konstig gul färg, så dom kommer att bli gråa nu. Så mycket snyggare tror jag. Vi får väl se när det blir färdigt.
Min bror (och min far) är målare i grunden och har lovat att hjälpa oss med ett rum. Jag tänkte naturligtvis vara taktisk och välja det som är svårast för oss - trapphuset/hallen. Jag skulle nog inte fixa att tapetsera där själv eftersom våderna är så hiskeligt långa men brodern är en klippa på det där så det kommer att bli supersnyggt. Då måste jag förbereda och måla tak och lister så att allt annat är klart innan han kommer hit. Vi har lånat hem en tapetkarta för att spana och välja tapeter.

Jag fick en bra idé förut, vi tänkte ju göra en rosenrabatt med alla miljarder rosor som finns här i trädgården för att det ska bli mer lättskött. Just nu är det kaos med ogräs i dom och det är rosor överallt som ser fula ut.
Vi ska göra en stensatt gång från betongtrappan på baksidan rakt fram och sen en rund stensatt liten uteplats som ska vara omringad med en rabatt av rosor. Uteplatsen ska inte vara stor, kanske så att det ryms en liten bänk eller ett cafébord och två stolar eller nåt sånt.
Den idén känns sjukt bra tycker jag men den kommer inte att genomföras just nu utan ligger lite på is än så länge, det finns så himla mycket som vi måste prioritera före, t.ex. inköp av ved inför vintern är en bra idé. Stenar i olika former och färger är så snygga och blandat med lite växter så blir det ännu finare. Innan vi har hunnit genomföra det där så kanske det har kommit fram nån ny idé ur min idésprutande hjärna ;)

//U




Startskall

Jag har tränat lite med lillfis sista dagarna, har ju inte gjort det på ett bra tag nu. härom dagen fick jag för mig att jag skulle köra lite lydnad med honom. Han var supertaggad, stod riktigt på tårna och hoppade. Det blev därefter också... Vi hade startskall vid allt, massor med tugg på apporten, fyrfota-hopp och massor med pip och skall hela tiden, men roligt hade vi ändå. Jag hade ju tänkt att jag skulle köra en massa med honom under semestern men det har liksom inte hunnits med bland allt grejande här hemma. Det blir väl som vanligt att jag får mer gjort när jag jobbar ;) Idag är det i alla fall lite svalare ute så jag kan greja lite med honom på dagen :)

//U


Trädgårdsarbete x en miljard

Nu har jag fyllt mina fina pallkragar med jord och planterat jordgubbar. Det blir kul att se om dom tar sig och blir nåt av i år eller om vi får vänta till nästa år innan vi får några bär. Dom gamla plantorna finns också kvar men de är så gamla att dom inte ger nästan nåt längre.
Ogräs dö för i h****ete!
Så har jag tänkt hela dagen igår och ända tills nu konstant. Jag har rensat/rensar ogräs i grusgången och det är ingen lek när det har förfallit i flera år. Snyggt blir det när det blir färdigt i alla fall! Hälften är gjort så det är några timmar kvar, jag måste bara ta en liten siesta för det är alldeles för varmt ute nu. Sen är det bara på't igen!

//U




Semester - så himla gött :)

Nu har vi varit på semester hos mor o far, sen har dom varit här och sen åkte vi till bror o systeryster. Vi har haft det helt underbart, kunde inte ha varit bättre, strålande väder nästan hela tiden och världens bästa sällskap. Vi har åkt båt, fiskat, badat och en massa annat. Synd bara att det tar slut så fort.

När mor o far var här så hann vi med en himla massa. Vi har bl.a. tapetserat ett rum, målat muren, målat pallkragar, klätt om våra köksstolar, härjat i trädgården, shoppat lite, beställt nya delar till soffan, käkat sjukt god mat och plockat en massa svamp. Vi har haft himla trevligt, synd bara att dom inte kunde stanna längre mina fina föräldrar, dom har ju en jycke hemma som saknar dom. Jag orkar inte skriva om allt så det blir lite bilder istället...

Semesterbilder-kollage

Lite gott o blandat från semestern...
Btw, min pappa är lik George Clooney... eller det är nog G.C. som är lik min pappa :)

Hoppas att ni har haft en lika bra semester som vi har haft!

//U


RSS 2.0