Märkliga livsöden...

Ser på TV om samlare, helt sjukt vad en del människor sparar saker/skrot. Man kan inte förstå hur dom kan låta det gå så långt att det nästan inte går att komma in i bostaden. Jag förstår att det ligger en orsak bakom i dom flesta fall och det är tragiskt och synd om dom. Det är konstigt vad märkliga sjukdomar/diagnoser det finns...

Klicka HÄR för att få fler läsare till din blogg!

//U


Kärlek

Hur kan man fortsätta att vara på dåligt humör när min fina, snygga man säger att man är världens finaste sötnos och att han älskar mig? Nä det går inte, jag blev så glad så. Han visste inte ens att jag var på dåligt humör.
Han är mitt allt och mitt stora stöd här i livet, min kärlek och min bästa vän <3

//U

 

Krasslig lillhund

Jag har inte haft så stor lust att skriva nåt här på sistone. Jag har jobbat en massa och sen har lillhunden varit lite krasslig. Han har varit hängig sen i torsdags kväll och lördag och söndag sov han hela tiden, ville knappt gå ut. Jag kunde tempa honom utan att han ens lyfte på huvudet och det är inte alls likt honom, vi blev jätteoroliga. Tempen låg på 38,9 två dagar och i friskt tillstånd verkar han ligga på ca 38,3-38,4 så det var nog lite feber. Tänkte precis kontakta veterinären då han började bli bättre. Han käkade sitt klass-foder genomfruset och jag vätskade upp honom lite med en liten plastspruta. Han luktade abra-kadabra från munnen och "tomsvalde" en massa så jag gissar på att han har haft rejält ont i halsen. Först var vi hemma och sen har han följt med mig på jobbet och bara vilat hela tiden, inga promenader utan bara rastningar och nu verkar det ha vänt. Han börjar vara sitt vanliga spralliga jag, men han får allt ta det lungt några dagar till. Nu springer han omkring och letar gömställe till sin fina pip-pippi, det finns säkert bovar här som vill ta den ;) 

Jag är på riktigt uruselt humör ikväll och inte alls att leka med så akta er ;)

Tydligen skulle man få mycket läsare från bloggriket så testa du med att klicka här!

Glömde ju...

Åh glömde ju berätta om igår!
Jag var ute och sprang med några gubbs och inte vilka gubbar som helst utan Johan, Tobbe o Martin, världens bästa...
Jag och hårbollen sprang 3 km, det gick förvånansvärt lätt med tanke på att jag inte har sprungit nåt alls på över ett år och det året sprang jag en gång, sen var det typ 8 år sen sist. Det gick över förväntan, jag gick bara i en uppförsbacke sen sprang jag hela tiden. Jag kände mig ganska pigg och kunde till och med spurta på upploppet. Då såg jag att gubbarna kom bakom mig, dom hade sprungit 2,5 km efter dom sprang 1 km, så jag känner mig rätt så nöjd med mig själv :) Sen sprang jag 1 km också och sen sprang jag in på 6:an en liten bit också bara för att kolla efter kantareller. Det blir nog antingen springning eller en långprommis imorgon.
Nu blir det grillning!
Ha det gött!

//U

Skitgrill - försök nr 2

Satte ju ihop en skitgrill härom dagen, det blev inte så värst bra. Hållen till grillgallret satt på fel sida och det fattades skruvar. Idag åkte vi tillbaka med skräpet och fick en ny. Som kompensation för att vi hade fått åka dit en extrasväng så fick vi en kasse med 4 påsar grillbriketter. Nu har vi briketter så det räcker till nästa år eftersom vi hade 5-6 påsar sen tidigare. Vi skulle egentligen köpa jordgubbar till tårtan också men det var kö ända från helvetet så vi sket i det.

Nu  har vi skruvat ihop grill nr 2 och den blev betydligt mycket bättre. Den är så fin och stor. Jag sätter väl in ett kort på den senare.

Jag har klippt gräset och grejat lite ute. Vi har sjukt mycket fåglar här, trastar, sparvar, svalor och en massa oidentifierade saker. Svalorna flyger som kamikaze-piloter framför en när man klipper gräset, max en ½ meter över marken, men dom är så skickliga och vackra.

Nu är det dags att ta tag i lax-& romtårtan, smaskelismask :)
Glad midsommar!

//U


Blommiga klänningar & krans i håret

Jag funderar jämt över klädseln vid helger, som t.ex. nu midsommar. Jag skulle vilja ha blommiga söta klänningar och krans i håret och se så där söt och gullig ut som man ser på bilder. Kanske tar på mig nån gullig klänning men det slutar alltid med att jag tar på mig nåt mer bekvämt i slutändan, nåt som är mer "jag". Det är väl den där oljiga lokföraren i mig som stretar emot, vad vet jag, men det slutar väl med att jag har ett par jeans och sminkar mig med lite glamourös mascara. Vi får väl se...

//U


Semesterlängtan

Snart är det semester - jag längtar ihjäl mig! Det ska bli så skönt!
Det är alltid så inför semestern så planerar man en massa man ska göra och en massa platser man ska åka till. Sen när semestern väl är där så hinner man inte hälften av vad man har tänkt. Nu i år är det väl värre än någonsin eftersom vi har ett hus, det finns miljarrrder saker som vi skulle vilja göra. Det känns lite overkligt men det är faktiskt vi som äger det här fina huset :) Fast mest banken då ;) Vi trivs så himla bra, det är så lugnt och fridfullt och vi älskar stället.

Nu ska jag gå ut och ta hand om en stackars fågel som har flygit i en ruta, igen :( Sen tror jag att jag ska åka iväg en snabbis och kika på om det har kommit upp några svampar på ett tidigt svampställe :) Hoppas hoppas! Sen ska jag ut och springa med alla mina favorit-gubbar. Kors i taket, jo jag ska faktiskt det. Jag hatar att springa så ni förstår väl att det är under tvång och hot ;)

//U


Besatta

Idag har vi fått 8 pallkragar (tror det var 8 eller 10 st) av några snälla hjälpsamma människor. Pallkragarna ska jag använda till våra odlingar nästa sommar. Nu känns det lite för sent att börja med det, men nästa år då ska det ske. Nu ska jag nog bara förbereda, ta bort lite häftklammer och sånt som sitter på dom, måla/betsa dom och sen gräva, sätta markduk och en massa jord. Det kommer att bli så fint så :) Tackar säger jag!
Vi Johan fick även lite hjälp med kampen mot stenarna. Dom fick nästan upp hans stora objekt med hjälp av några järnspett och lite muskler. Hade dom kunnat stanna längre hade nog det varit ordnat strax, dom blev också besatta :D

Vi ska kanske ha nån femkamp imorrn beroende på hur många/vilka som kommer, kanske man skulle ta stenen som en gren? ;) Vem rycker mest ogräs på 5 min? Jag har en massa bra ideér som vanligt ;)

//U


Sminkproffset

Jahapp då har man gjort insjön igår igen... Vi tog en långpromenad som vanligt runt "stan". Det var inte stort men väldigt fint. Mycket timrade hus, kyrkstugor och gamla byggnader, många såg ut som gamla affärer. Det fanns några gårdsbutiker också men jag kunde ju inte gå in eftersom jag hade söthunden med mig. Det hade varit skoj att se vad som fanns där så det blir nog nästa gång jag åker dit.

Frulle
Dagens frukost: Havregrynsgröt med färska jordgubbar på. Mumselimums

Jag trillade in på en blogg om smink, en tjej som verkar jätteduktig och bara är 18 år. Hon har värsta steg-för-steg-beskrivningarna som ser jättelätta ut och framför allt assnygga. Tänkte att jag skulle testa nu när jag ändå var ensam hemma och satt här och grejade. Hur svårt kan det vara liksom!?! Plockade fram allt mitt smink, verkligen allt eftersom jag knappt har nåt och började spana. Jag testade 3 olika förslag hon hade. Mina färger passade inte alls, hon snackade om nån 180-palett hela tiden med en miljon olika färger och jag hade inga nyanser som passade hennes beskrivningar. Jag kladdade och suddade bort om och om igen. Jag såg verkligen förj**lig ut, såg ut som att jag hade fått stryk eller att en unge hade målat mig. Det slutade med att jag sket i det och tog bort alltihop. Är jag verkligen en tjej? Jag jobbar som lokförare, kör godståg och ser jämt oljig ut på jobbet, kläderna är mer svarta än orange. Naglarna ser ut som om jag har legat i en jordhög mest hela tiden, trasiga och ganska ofta svarta. Ögonbryn har jag bara ett. Kan inte sminka mig för fem öre. Bajs i brallan, å inte bara i brallan utan även på toaringen som en väldigt god vän till mig skulle ha sagt :D

Min lilla råtta måste ha haft löptikar i sin hjärna i flera dagar för han har varit helt stollig både på mig och alla spännande fläckar han måste nosa i. Han var helknasig på hotellet, försökte hela tiden slicka på mina händer och var helgalen. Snacka om att hundar lever i en helt annan doftvärld än oss. Ibland funderar man över hur dom orkar sniffa så mycket, samma fläckar dag ut och dag in. Det måste verkligen vara intressant och spännande.

Fiskarna har inte fått nån mat varken när jag har varit borta, tänkte dom skulle få bli lite hungriga. Dom har ju en massa kryp som jämt trillar ner i dammen så dom är nog inte utan käk ändå. Dom var superalerta när jag matade dom igår kväll när jag kom hem.

Nu sitter jag och spanar på om min kära ska köra förbi med tåget och tuta till mig :) Han kommer hem strax :) Sen blir det planering och handling av maten för midsommarafton. Vad gör ni på midsommar?
Hoppas att vädret blir bättre till imorgon i alla fall.

//U


Skitgrill

Idag har vi tömt ur halva dammen så fiskarna skulle få ett litet delvattenbyte och fixat lite där. Dom är inräknade och alla 11 lever och ser ut att må gött. Koikarparna är supersnabba och det swischar till framför ögonen och så är dom borta, ganska skygga. Guldfiskarna är stora och vackra och slöjstjärtarna småsöta. Pumpen går så fint så, våran lilla söta fontän. Jag kommer nog att ta in dom under vintern även fast det sägs att det går att övervintra fisk i dammar djupare än 70 cm bara man har värmare så det inte bottenfryser. Jag ska ta in dom ändå, är så rädd att dom dör, vad tråkigt det skulle vara dom är ju så fina.

Igår köpte vi en ny grill, skulle inviga den igår men då var det hål i himlen så det sket sig. Kanske lika bra det eftersom man nästan var tvungen att vara ingenjör för att få ihop den, det hade nog dröjt till midnatt innan vi hade fått mat då. Jag har krånglat massor med den idag, tog tusen år kändes det som. Det var inte så konstigt att det gick trögt konstaterade vi eftersom det fattas skruvar och finns inte hål på två ställen där det ska finnas hål. Man får väl inte förvänta sig för mycket när den "bara" kostar 899:-, men det borde i alla fall finnas hål där det står att saker ska sättas fast kan man tycka... Borde åka tillbaka med den, men då måste skiten skruvas isär igen för att gå in i bilen. Vi ska borra hål där det ska vara och sen skiter vi i det.

Nu ser jag på "300" bara för att ha nåt som låter och titta på nåt bra emellanåt. Sen vi flyttade har vi ju ingen TV, eller TV har vi, men inga kanaler. Vi tänkte strunta i det nu under sommaren, det finns så mycket annat att göra. Vi fixar det till hösten/vintern kanske. Nu är första gången jag saknar det märker jag nu när jag är ensam hemma, sjukt tyst och trist.

Jag tänkte ta en massa bilder idag, men bara tänkte, det blev inte så mycket mer. Jag har gjort roligare saker här hemma, rensat ogräs, vattnat mina plantor och klyvt ved med klyvyxan som är nästan lika lång som mig, bara såna saker man gör när man bor på landet ;P

//U


Cykeltur i spöregn

I morse spelade vi Batman länge, mycket längre än vad jag hade tänkt. Det är skitskoj, men jag lessnade till slut på att sitta stilla.
Efter lunch och så en liten sväng i regnet på stan och så var vi hemma igen och det spöregnade fortfarande.
Jag var uttråkad och hunden ännu mer uttråkad så vi drog iväg på en cykeltur i regnet. Det blev väl ca 6 km och det gick undan kan jag lova. Han behövde verkligen springa av sig. Jag hade honom lös hela turen och shit så han sprang. Han var lååångt före mig hela tiden och stod och spanade om jag skulle komma nån gång. Det är så skönt när det regnar ibland, speciellt när man ska motionera och svettas.
Lillhunden var inte ens törstig eller andfådd när vi kom hem, han började leka i trädgården och jag höll på att svimma, hade regnkläder så det kändes som att cykla i en plastpåse och sen tempo som en galning. Jag brukar inte cykla fort alls med honom i vanliga fall men nu fick han bestämma tempot ;P

Jag har rockat rockring också, för första gången sen skoltiden. Hehe jag var grym tydligen för jag fick tusentals poäng och applåder :P

I morgon vet jag inte riktigt vad planen är, det får vi se då :)

//U


Morrn morrn!

Morrn morrn!
Här var man vaken typ till och med före tuppen, vid 5. Det måste ha blivit nåt fel på mig ;P
Här har jag hört tjat om Batman ända sen kl 7, så nu blir det lite spel för mig en stund :D Det är faktiskt skitskoj!

//U


Fotoprommis

Har varit ute på en prommis, ganska lång, med söthunden :) Han är så himla rolig att vara ute med, lyssnar hyfsat bra och är så himla glad. Nu blir det bara lite bilder istället för en massa ordbajs om ingenting.

vattenbus
Vattenbus härom dagen efter prommisen

Innan prommisen så kom jag och gick på gården och hör världens dunk. En stackars liten fågel hade flygit i rutan
på övervåningen och dalade ner i ett moln av fjädrar. Den låg livlös på marken och jag trodde den var död. Jag gick in och hämtade en plastkasse, tänkte att jag måste ju bära bort stackaren. Då reste den sig upp, vinglade som sjutton men lyckades i alla fall stå på benen. Jag hann tänka att Nej nu måste vi avliva den stackarn, annars blir den uppäten av en massa djur, katter eller nåt. Då slutade den hyperventilera och blev kvickare och piggare. Till slut hoppade den lite och efter ca 10 minuter så flaxade den iväg till ett träd i närheten, fast några duniga fjädrar yrde det allt omkring. Jag tyckte att det såg ut som en trast av nåt slag men jag är ju ingen fågelexpert direkt...

En jågel
Pippin piggar på sig

Tistel

Blomma

Fisen

Blå fjäril

//U


Tyrannbild vid frukosten

Frukosten och rastrundan är avklarad. Jag vaknade kl 5, var döpigg men försökte ändå somna om och lyckades. Vaknade kl 7 och var dötrött! Man ska f*n stiga upp när man vaknar och är så där pigg.

Frullen
Solskenstoast <3 Smaskigt var det

Lillfis
Sötare än socker men ack vad skenet bedrar, det är en förklädd tyrann ;P


Hittade en ny blomma i trädgården också. Jag är kass på sånt, nån perenn av nåt slag inser jag ju att det är. Vad?

Perenn?
Oidentifierad blomma

Nu ska vi göra oss klara för dagen.
Adjöken sa möken!

//U

 

Inredningsfunderingar

Jag sitter och spanar på en massa möbler, det är jämt så sjukt mycket man vill ha. Först och främst skulle vi behöva saker till vårat gästrum däruppe, där finns nästan ingenting. Vi har bara lite beslutsångest som vanligt. Funderar om en bäddsoffa skulle passa bra där, gäster behöver ju ha nånstans skönt att sova. Kanske vi skulle inreda det som ett litet extra tv-rum, soffa & tv-rumsbord? Eller helt enkelt som ett vanligt enkelt sovrum? Det får nog vara tomt tills vi (läs: jag) har bestämt oss.
Sen skulle vi behöva en ny soffa och sälja den vi har, den är alldeles för stor och står just nu snett över hela rummet. Det finns inga planer i världen på att vi kommer att kunna elda i kakelugnen så länge den står där. En tresits-soffa och en fåtölj skulle räcka. Jag har en massa saker jag skulle vilja ha från Ikea men samtidigt inte, jag vill inte ha en massa saker som alla andra också har... 

//U



Tvättgalning

Idag är en riktigt piss-väder-vara-inne-dag, inte många minuter som det varit fint väder alls. Det var sol en liten stund samtidigt som det regnade förut :) Jag tänkte gå på en långprommis för en stund sen men det blåser ju så sjukt mycket och regnar, vi gick bort till cykelvägen, kanske 300 m, vände och gick till brevlådan. Inte alls varmt. Vi stannar inomhus och eldar ljus och myser istället.

Ljusmys

Jag och T har tränat på att han får plocka upp tvätt ur tvättkorgen till mig inne istället. Det är skitskoj tycker han, men sen när tvätten är slut vill han slita ner den från torkställningen och fortsätta. Det tycker dock inte jag är lika skoj. Sen har vi jagat varandra kors och tvärs här inne allihopa, vrickade familjen, med en galen voffe.

Vi har spelat Batman på X-box ikväll, jag fastnar helt, glömmer tid och rum när jag spelar, borde göra det oftare ;P

Jag gjorde en nudelwok till middag, med kyckling, som inte var så supergod om jag ska vara ärlig. Resten av familjen tyckte om det, även den ludna, alltså Trazzel.

//U


Plasmagivare

Igår kväll lämnade jag plasma på blodgivarcentralen, dom har kvällstider där nu också. Jag tycker som så att om man vill ha blod själv om man t.ex. blir skadad vid nån olycka eller måste operera sig eller nåt så ska man vara beredd att ge själv till andra också. Jag ger plasma, tänker försöka ge i alla fall 1 gång/månad men man får ge var 14:e dag. Blod tänkte jag ge nån gång per år. Varje gång tar dom 643 ml plasma av mig, dom processar 1433 ml men dom röda blodkropparna går tillbaka till mig igen.

Plasma-armen
Min plasma-arm :P

Plasma-centrifugen
Den konstiga centrifugen


Plasma-påsen ser ut som....

//U

Jobb & extrajobb

Jag har varit så sjukt trött på kvällarna nu i flera dagar, därför har jag slarvat med inläggen. I onsdags blev det en längre dag än vad jag hade trott, trodde vi skulle sluta vid 13 men det blev två timmar till och började tidigt. Jag hade elev med mig, en av våra kära vänner som tänker bli lokförare :) 
Åkte tidigt med ensamt lok till Örebro, det skulle in där på CV (verkstad) och sen skulle vi ta ett annat lok hem. Synd bara var att det andra loket inte var klart när vi kom med det första. Vi virrade omkring på stan och letade efter konditorier med uteservering eftersom jag hade T med mig. Då hittade vi ett litet ett med bord och stolar i solen, men det blåste himla kallt. Allt på det cafeét var ekologiskt, till och med ekologisk läsk, det har då aldrig jag råkat på förut men hyfsat gott var det också. Sen gick vi och lade oss på en gräsmatta och slappade i solen, det var så grymt gött att vi båda höll på att somna. Det hade inte varit så coolt det, försovit oss och inte hämtat ut loket vi skulle hem med...

Skulle egentligen vara ledig igår men jag åkte på lite extrajobb, en tur till Hällefors med diesellok, alltid gött med lite extrapengar men inte så himla gött att sitta på ett diesellok utan ac. Då måste man ha rutorna öppna och finns inte nån chans i världen att man kan höra ens vad man själv tänker även fast man har öronproppar. Lillhunden följde naturligtvis med så vi kunde göra Hällefors under uppehållet där. Han var jätteduktig, vi gick på "stan" och vimsade runt lite, satt på parkbänkar och latade oss och inte alls mycket pip från pipleksaken min.
Varenda a-lagare i Hällefors verkar ha nån muskelhund av nåt slag eller nån blandras av såna raser. Jag blev dock förvånad av vad fint dom skötte sig och ändå var några av dom okopplade och gick vid sidan av sluddrande och vinglande gubbar.

Sjö
Utsikt från "kontoret" på väg hem från Hällefors

Trazzel spanar på brudar i Hällefors
Lillhunden spanar på brudar i Hällefors ;P

//U


Trött som få...

Jag är trött. Somnade sent, steg upp tidigt och sen jobbat hela dagen så det kanske inte är så konstigt. Nu blir det sängen igen för det är en tidig morgon imorrn med.

Igår gjorde jag plättar med blå karamellfärg, fast det ser ut som grönt eftersom plättsmeten är lite gulaktig. Gräddade en del i roliga formar ända tills jag blev galen för att det fastnade i kanterna. Goda var dom i alla fall.

Barnmat?
Svamp- och <3plättar

Natti natti!

//U


Pip-nisse

Nu sitter jag i Hagalund utanför svarven med en pipig hund. Han kan vara sjukt gnällig ibland, oftast när han inte vill vara stilla, han har väääldiga problem med passivitet. Där han är van så går det bra men han kan inte fatta varför vi ska sitta stilla här, vi brukar ju gå omkring när vi kommer till nya ställen, gå promenader eller gå till ett hotell eller en överliggning. Aldrig att vi brukar gå nånstans och bara sätta oss och käka och sen plocka upp datorn och sitta kvar, inte en chans. Det är inlärt så här, jag har lärt honom att vara så här, men nu har jag i alla fall sett och hört att det behövs tränas på. Jag måste nog gå ner på stan och bara sätta mig nånstans och ta en fika och bara sitta där jättejättejättelänge, ända tills han kopplar av och tar det lite lugnt. Jag vet med mig att jag har tränat dåligt med honom på det här, men ändå har jag inte tagit mig i kragen och gjort det, jag kan bara skylla på ren och skär lathet. Finns fler saker jag borde träna på - hundmöten - inte-dra-i-kopplet - lydnad över huvudtaget. Jag var flitig som bara den när vi bodde i lägenheten men nu har jag slappat ihop totalt sedan vi flyttade till huset, det är så mycket roligare att vara hemma nu. Han är mest okopplad, leker och busar, ja är hund helt enkelt.
Jag måste åka till brukshundklubben lite oftare, eller kanske ska jag vara ärlig och skriva nån gång eftersom jag inte har varit där på flera månader ;) Så det kan gå ;)
Efter en lång tid med hundar så vet man ju hur många saker inom hundträning ska göras för att bli bra men jag har ibland inte lust eller ork att genomföra allt, ibland vill i alla fall jag "bara" ha hund. Vi går i skogen, cyklar, spårar och myser i soffan och struntar i att träna en massa lydnadsmoment.

Först nu har han taggat ner lite, sitter och tittar på ett gäng måsar som förpestar tillvaron genom att skrika allt dom bara kan samtidigt som dom flyger runt, runt, runt, runt mellan 4 lyktstolpar. Haha jag kan inte låta bli att tänka på en av mina gamla klasskompisar från Hallsberg som blev bajsad på av måsar ganska flera gånger på promenaderna, 3 gånger om jag inte minns helt fel....

//U


Hjulsvarvning

Plötsligt händer det! ;)
Idag åker jag till Stockholm, Hagalund, för hjulsvarvning med ett lok. Vi får se när jag kommer hem därifrån. Nu ska jag iväg för att få lite inbillning på det lok jag ska köra.

//U

Resfunderingar

Jag har jämt tänkt att jag vill resa till en massa olika ställen, Egypten och pyramiderna och Island t.ex. tycker jag verkar grymt intressant. Vi var ju på Teneriffa jag och mannen för nåt år sen. Jag köpte en resa till hans födelsedag som överraskning och fixade med jobbet och allt, dom hade lagt ut låtsas-turer på honom och allt var fixat. Gissa om han blev överraskad när jag berättade det dagen innan. Jag hade till och med gett honom ledtrådar utan att säga nåt, jag köpte badshorts och en nessesär som han fick på själva födelsedagen. Lurade honom några veckor innan t.o.m. att fixa pass utan att han misstänkte nåt. Jag hade jätteskoj när jag planerade och filurade.

Nu känns det inte riktigt som att jag har nån lust att åka så där igen, jag vill inte lämna bort Trazzel. Han deppar ihop totalt om jag bara är borta en halv dag. Han struntar i vad som än händer, han bara tittar på dörren tills jag kommer hem igen. Han låg till och med på en av mina strumpor och i axelremmarna till min ryggsäck sist när jag var på IKEA och Johan var hemma med honom. Det verkar gå bättre om han är hemma ensam och inne på "sitt rum" än om nån annan än jag är hemma. Jag vill hellre åka på resor han kan följa med på. Jag skulle mer än gärna vilja hinna med en fjällsemester i sommar. Jag älskar fjällvärlden, de karga och mäktiga fjällen som tornar upp sig framför en är ju bara för härliga. Mannen min har aldrig varit på fjällvandring så det skulle vara skoj. Vi får väl se vad vi hinner med och prioriterar, det är inte direkt som att man saknar nåt att slösa pengar på, vi har hur mycket saker som helst att köpa till huset.

Vinterresan är ju obligatorisk, måste åka på skidsemester varje vinter. Vart det blir i år har vi inte riktigt bestämt ännu, vi får väl se till hösten vad vi kommer fram till. Ramundberget har varit helt underbart men det skulle samtidigt vara kul att prova nåt annat ställe också. Sist hade vi sjuk tur med stugan/lägenheten, 3 våningar, modern och mitt nedanför backen och det bästa av allt - Trazzlet kunde vara med. Det kunde inte vara bättre. Vi hade dessutom sjukt kul på afterskin :D
Jag älskar våra vintersemestrar, dom är bara bäst, jag längtar redan!

Ramundberget

Jag på skidsemester

Slalomjag

Det är jämt så mycket i alla fall jag vill göra - Varför har man inte obegränsat med pengar och ledig tid? Jag skulle då inte alls ha några problem att fördriva tiden...

//U

 

Långprommis med söthunden

Jag har varit ute på en prommis med lillhunden <3 Det blev lite bilder, håll till godo.





Änglagård?
Som tagen ur änglagård?

Snabbhunden
Snabbhunden :D

//U


Stockholm & bloggkartan

Pratade just med kontoret och jag slipper börja jobba kl 3.38 i natt, jag åker till Stockholm imorrn istället. Ska köra ett lok till hjulsvarvningen där och har några timmar att sysselsätta mig på under tiden :)

Jag har placerat min blogg i Kristinehamnbloggkartan.se!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogglänk

Såg ett inlägg i en rolig blogg som jag bara måste länka till:
http://spiderchick.nu/2011/june/facebooktyperna.html?_tmp=cf4dc9ed8a639857f478ecc553326ab6a1c4feed

Spiderchick är bara för kul ibland! Man känner så igen alla typer när man läser inlägget :D

//U




Följ min blogg med Bloglovin

Gratulationer

Idag är det min kära kusins dotters födelsedag... Hipp hipp hurra för idag är det Vickans dag! Hoppas att hennes dag blir bättre än hon kunnat önska sig! Önskar att jag hade varit "hemma" för att gratta henne och träffa alla jag saknar där hemma...

Puss å kram på er!

//U


Chili con carne a´la mig

Middagen igår blev Chili con carne a´la mig, råkade köpa fel bönor för att jag skulle vara duktig och ekologisk, så det blev några stora bönor bara i vatten, inte tomatsås. Det var supergott ändå :) Jag gjorde en sallad till med fetaost och avocado. Jag är i en avokado-period just nu och har varit det ganska länge, älskar avokado över allt annat, skulle kunna äta det till frukost, lunch och middag. Det är gott till allt, förstår inte hur jag inte kunde tycka om det förut, helt ofattbart. När jag börjar med nåt så gör jag det tills jag lessnar så jag nästan kräks. Om det så gäller att käka avokado till allt jämt och ständigt eller lyssna på bästa låten, sommarplågan t.ex, tills jag aldrig vill höra musik igen. Det kanske inte är fullt normalt, men så gör jag...

Chili con carne a´la mig
Våran middag

Vi tänker ju väldigt mycket på att köpa ekologisk mat och helst närproducerat, gärna både och om det går. Vi vill gärna ha så att vi kan odla en massa själv och kunna förvara det. Vi försöker köpa saker utan konserveringsmedel och färgämnen, vilket inte är det lättaste att hitta alltid. Den mesta maten lagar vi själva från grunden och försöker undvika färdigmat och halvfabrikat. Visst käkar vi också ute på restaurang nån enstaka gång men det smakar inte lika gott längre och det känns direkt när t.ex. inte bearnaisesåsen är "hemmagjord".

Jag funderade sist jag var i affären över hur det kan finnas ekologisk honung. Är inte all honung ekologisk? Hämtar bina från blommor som växer på oekologiska grödor? Ersätter man deras honung med oekologisk sockerlösning eller vad gör man när honungen inte är ekologisk? Eller kostar den bara några kronor extra för att man skriver ekologisk på burken? Det har poppat upp så mycket ekologiska varor på marknaden sista året bara och det gör så att i alla fall jag börjar fundera lite.

Nu har min kära kommit på att vi ska bygga en jordkällare så det blir nog ett av projekten för nästa sommar, jag ska ha ett växthus också. Jag tycker att det är en jättebra ide, jordkällare kan dessutom vara ganska gulliga att ha på tomten om dom är fint gjorda. Annars blir det svårt för oss att förvara frukt och grönsaker också, vi har bl.a. tre äppelträd. I år blir det väl inget problem eftersom vi inte riktigt kommit igång med allt som vi har tänkt, men sen blir det problem eftersom vi inte har nån matkällare i huset.

//U

Plus i kassan


Trädgårdsarbete

Har mest slöat idag men till slut fick jag fingrarna ur det berömda hålet och planterade våran tayberry-buske och vinrankan. Hoppas att dom överlever min hantering för egentligen vet jag inte alls vad jag pysslar med ;)

Tayberry
Tayberry-busken

Vinrankan
Vin-rankan

Så där ser dom ut just nu. Jag ska köpa nånting att sätta på väggen som dom kan klättra på, jag vet inte vad riktigt men nåt ska jag hitta på i alla fall.

Jag kan inte få nog av att spana på fiskarna, dom är ju bara för söta.

Fiskarna
Kalas i dammen, matningsdags

Firrar
Sötfiskarna, den längst till vänster är en koikarp, en fläckig liten sak, i mitten en guldfisk och den nedanför en slöjstjärt

Nu är jag bara för dötrött för att orka mer. Natti natti...

//U


Fundilerar

Jag fundilerar som vanligt över vilka som är här och kikar...
Ni får väääldigt gärna lämna en kommentar, det är alltid roligt.

//U

Trögfattad annonsering ;)

Läser och läser och läser och läser men har tydligen svårt att fatta ;) Tror att bitarna börjar trilla på plats nu...

//U


Testing

Tjenahej! Jag bara testar lite olika grejer serru... kommer nog att uppdatera lite hur det ser ut här.

//U


Kiss i gräslöken på dig då

Hm... sprang ut med lillhunden och skulle mata fiskarna och rasta honom lite. Det första han gör är att springa till gräslökstuvan och kissa. Tack för det, då blir det inte att käka gräslök på ett braaa tag!

Vovven och firrarna
Lillfisen, den fina fontänen & sen kan man ana firrarna i dammen

Trazzel tokar sig med sin boll :)
Lillhunden med sin favoritboll

//U

Plus i kassan-länken ;)

Hm min länk till Plus i kassan såg mer än konstig ut.... så jag testar igen :) Jag är kass på sånt här :D

Testa plus i kassan du med :)

Hoppas att den där funkar bättre, annars blir jag galen!

//U


Grumligt värre

Åh, jag har ju glömt bort att meddela att jag faktiskt köpte fler fiskar, en ny pump och lite växter. Det blev fyra guldfiskar, två koikarpar, en vit näckros, lite annat grönt och en ny pump. Nu har jag alltså elva fiskar med dom fem slöjstjärtarna sen tidigare. Dom är superfina.
Jag var lite korkad när jag satte ner växterna eftersom jag inte visste hur mycket näckrosleran skulle kladda. Jag borde ha satt en nätpåse runt klegget men jag trodde det skulle räcka med en plastkorg att plantera skiten i. Jag tömde ut en del av vattnet eftersom det var mycket alger sen tidigare och fyllde upp nytt, naturligtvis virvlade det upp näckrosleran i hela dammen så jag såg inte alls dom fina fiskarna på flera dagar. Därför blev det inte heller några bilder här :D
Nu börjar det ordna upp sig. Jag har satt i ett filter i den nya fina pumpen och stänkt i lite algmotverkande medel. Fiskarna är fortfarande lite skygga och sticker så fort man rör sig i närheten av dammen men det brukar gå över efter dom har vant sig lite. Vi får se om jag lyckas få nån bild på dom senare...
Själva dammen är ju inte direkt supersnygg men vi får ta en sak i taget. Jag har i alla fall inhandlat lite saker till att göra om runt den också, nu fattas bara stenar och växterna som ska vara i rabatten runt om.

Jag var på shoppinghumör när vi var i Karlstad så jag kom hem med lite annat också, lite bra-att-ha-grejor och två buskar/växter, en tayberry-buske (blandning hallon/björnbär) med asgoda, söta bär och en vinranka. Hoppas att det kommer att bli bär i sommar!

Jag tänker på min vän Dosvedanyas inlägg och säger: "Tänk inte på allt du inte har utan gläd dig åt allt du faktiskt har"

//U

Plus i kassan vill jag absolut ha!

Hittade nåt som verkar intressant, jag har redan tjänat några kronor :) Klicka på länken du med!

<a href="http://www.plusikassan.se/index.php?advertiser=37850" title="Spara och tjäna pengar på allt du gör på Internet" target="_blank"><img src="http://www.plusikassan.se/bilder/plus_i_kassan_250x240_tree.gif" border="0" alt="plusikassan.se" /></a>

Hoppas att det funkar för det verkar absolut intressant. Man får rabatter på en massa saker man köper på internet och sånt :) Jag ska i alla fall testa om jag kan bli rik ;)

//U

Kände mig som världens coolaste, minst, nä...

mms_img50451 (MMS)

Kände mig som världens coolaste, minst, när jag stod ute på loket o körde med radiodosan idag. När jag sen kom in på kontoret upptäckte jag att jag hade haft t-shirten avigt hela dagen :-D. Häftig jag är!


Kör diesellok och får en puss av finaste k...

mms_img74002 (MMS)

Kör diesellok och får en puss av finaste killen! Det ni ;-)


Min sötfis i svartå i väntan på tågmöte :-)

mms_img74001 (MMS)

Min sötfis i svartå i väntan på tågmöte :-)


Algblommning

Befinner mig just nu i ett superregnigt Göteborg, är totalt dyngsur eftersom jag först har gått 3 km i spöregn och sen bromsprovat i spöregn. Som tur var hittade jag en trasig regnrock att ha på mig under bromsprovet och när jag körde med radion, det var bara lite hål här och där som det var läckage genom.
Minivorsteh´n ville inte följa med på bromsprovet, det var ju kallt för honom när det regnade.

Idag blir det en tur till Karlstad eftersom pumpen till våra söta små slöjstjärtar har gått sönder. Förmodligen dog den av åskovädret härom dagen. Vi hade ändå tänk köpa en ny, men kanske inte idag. Över en natt blev det totalgrönt av alger i dammen, numera ser man inte ens fiskarna :( Måste hitta en pump idag! Om jag hittar en bra pump så ska jag nog försöka hitta lite fler fiskar, kanske vanliga guldfiskar eller koikarpar. Jag får se om dom alls har några...

Ha det bäst i regnet!

//U


Gjorde om frisyren på söthunden, han har i...

mms_img74000 (MMS)

Gjorde om frisyren på söthunden, han har ingen frisyr längre ;-) Det där borde det inte fastna pinnar i när vi är i skogen... Han ser ut som en minivorsteh när han springer omkring ;-)


Grillfest i dagarna två

Jag är helt slut idag. Vi har haft grillfest i dagarna två. Båda gångerna har det kommit mycket mer folk än vad vi trodde, igår skulle vi inte ens ha så mycket fest utan det var bara några få vänner som skulle komma över, men fler och fler ramlade in. Det har varit jätteskoj, så jag är jätteglad att alla har varit här trots att vi inte riktigt har fått iordning allt. Vi har inte ens en ordentlig grill utan bara en bordsgrill så man får typ sitta på huk och grilla och ryms inte speciellt många. Vi har inte hunnit köpa några ordentliga trädgårdsmöbler heller utan hittade några liggandes på takstolarna till uthuset som är hur rangliga som helst men dom funkade en stund i alla fall. Städa en massa blir det i alla fall när det är så många som springer här in och ut.
Igår blev det lite kubb och sånt, tänkte spela frisbeegolf men det blev så sent och kallt, men vi hade sjukt kul när vi gjorde det sist. Istället gick vi in och körde Jennys spel Hjärnsläpp som jag tjuvlånade. Vi var lite vimsiga så det var så svårt att fatta alla regler så till slut hittade vi på egna. Om man svarade fel så fick man en stöt från den elektriska flugdödaren och det är inte skönt kan jag lova, men skoj var det haha.

Nu ska jag ut på en prommis med lillhunden för han är galen. Nä förresten, det är en underdrift, han är mer än bara galen.

//U

Spårhunden

Jag spårade med lillhunden igår, tänkte att jag måste göra nåt så han orkar sova lite. Jag lade ut ett spår, ca 400 m och 4 apporter och liggtid på ca 40 min. Vi gick en skogsprommis medans spåret fick ligga till sig lite. Han var dock i spårmode hela tiden och letade bara efter spåret.
Påsläppet gick kanonbra, han drog ut direkt på mitt kommando och tog spåret klockrent åt rätt håll och allt, jag som hade planerat hur jag skulle göra om han tog bakspår. Spårade superbra trots att det var så torrt att det dammade när vi for fram. Tog alla vinklar jättebra, hade ett tapp i en spetsvinkel i början men slog en liiiten ring och var på det igen. Han blev väldigt trött både av att det var så svårt/torrt och värmen så vid 2:a apporten så stannade vi en längre stund. Han vill dock iväg helst utan att ta upp apporten när det blir lite tungt så det måste jag lägga mer krut på, får lägga lite värde på dom här hemma så löser det sig nog. 3:e tog han också fint, lyfte upp den lite men orkade inte riktigt ända fram utan ställde sig över den och flåsade, vi lekte lite med den och käkade lite blodpudding. Sen hade jag gått sick-sack innan slutet och efter det gick det lite för tungt och han missade tyvärr slutet med 1 m och verkade inte alls känna av det. Han fick spåra till vägen och sen selade jag av, han såg jättechockad ut, ungefär som men va? ska vi inte leka nåt? varför ska vi till bilen, vi är ju inte färdiga? Han kommer nog att vara noggrannare nästa gång.
Han var jätteduktig, så fin min lilla hårboll är!

Rävens dvärgbandmask

Har hört att vissa är lite oroliga för rävens dvärgbandmask nu, den har ju nämligen påträffats i Sverige. Jag läste just det här http://foderbilen.se/catalog/product/view/id/9193/s/ravens-dvargbandmask/category/4/
och jag tror inte att man behöver vara så orolig. Nån av oss kanske dessutom har skiten redan eftersom det tar 5-20 år innan det visar sig...
Jag vet att jag kommer i alla fall fortsätta käka blåbär och svamp som vanligt och jag kommer inte att tvätta händerna efter varje gång jag har tagit i hunden för då skulle jag få bo under kranen.

//U

Grillkväll

Hade grillkväll här hemma igår med vanliga "packet". Det var inte alls meningen att vi skulle bli så många men det ramlade in fler och fler, det var skitskoj. Vi pratade och skrattade en hel del så vi glömde till och med bort att vi skulle spela kubb och sånt.

Nu måste det städas en hel del... mindre roligt kan jag lova...

Jag skulle kunna grilla varje dag, det är ju så sjukt gott :)

//U

Stekt människa

Vaknade supersvettig imorse och trodde att jag skulle kvävas. Vi skulle ha satt upp rullgardinerna igår men gjorde annat istället så det glömdes bort totalt och det kändes imorse kan jag lova. Morgonsolen ligger på den sidan av huset och det blir jättevarmt i vårat sovrum, solen ligger rakt på sängen och steker oss. Måste komma ihåg att göra det imorrn, annars kommer jag inte klara av att sova längre än till 5 och det kan ju bli lite jobbigt i längden.

Igår jobbade vi i trädgården en hel del. Johan har inlett en kamp mot stenarna i gräsmattan. Just nu ser det väl ut som att stenarna leder trots att han hittade ett järnspett till hjälp.
Jag har krattat ut lite gamla jordhögar/land som är lite överallt, tänkte så in dom med gräs istället. Det är gjort så gammeldags, bara en jordhög i gräsmattan typ, så nu kan man väl säga att det är mest ogräs. Jag ska ta pallkragar och sätta markduk under dom så får man inte in ogräs underifrån i alla fall.
Det är likadant med rabatter och allt, inga kanter och sjukt mycket ogräs så det måste åtgärdas, men vi tar lite i taget eftersom vi hinner och känner för.
Jag tittade på www.odla.nu igår och blev så sjukt sugen på att beställa en massa till att plantera runt dammen, men jag måste vänta tills efter skatten har kommit och verkligen planera vad som behövs. Dessutom behöver jag en massa stenar först och främst att lägga runt dammen. Jag har planerat allt i mitt lilla huvud redan, får se sen om det blir som jag har tänkt.

Idag blir det nog en slappardag för oss, jag känner mig seeeg.

//U

Brännässlor & blåsor

Idag är vattnet klarare i dammen än i förrgår, fiskarna verkar trivas toppen än så länge. Vi måste köpa en ny pump till dom, en sån med UV-ljus som tar bort alger bättre. Naturligtvis en massa annat också, mer växter och sånt, men det blir senare. Tänkte köpa näckrosor, irisar och lite annat smått och gott senare.

Jag har varit ledig idag och haft en jätteskön dag hemma. Johan har trimmat som vanligt och jag har väl inte jobbat ihjäl mig direkt. Han brände sig på en massa brännässlor och har blåsor i händerna efter att han har krattat en massa, inte kul alls.

Idag fick jag min goodiebag från www.goodiebag.nu Det ska bli kul att testa sen ikväll. Nja, kul och kul, men det är ju gratis :)

Goodiebag 
Min allra första goodiebag :)

Duschkrämer goodiebag
Dove - deeply nourishing Body Wash & Nivea - free time Cream shower
 
Gratis är bäst!

Jag är så seg idag, måste vara för att jag hade en så lång tur igår och jag sov som en kratta i natt. Vaknade 5.25 och varför har då inte jag nån aning om.

Nu måste jag ta itu med disken och trimma lite med eltrimmern, måste ju dra mitt strå till stacken jag med.

//U

Lat har vandrat i fästingland

Min sötfis leker vid dammen innan vi ordnade för fiskarna:

Min sötfis leker vid dammen
Dammkrypet

Jag och T var ute på en liten prommis tidigare och hittade en liten naturskog här brevid. Där finns en massa olika lövträd, blommor och tydligen ovanliga fåglar och kryp och en massa olika svampar. Var som värsta djungeln och nu känns det som om vi är invaderade av fästingar, tror att dom bor där.

Naturskog
Djungeln - Naturskog - Fästingland

Det är tydligen nån skyddad biotop eller nåt sånt. Mysigt var det i alla fall.

Syrén
Våra vackra syréner i häcken mot stadsbondgården

Jag är för lat har för lite tid för att hålla på i bildredigeringsprogram och göra bilderna fina, fixa ramar och greja som alla andra gör så ni får stå ut med att bilderna är som dom är. Plockade direkt från kameran eller mobilen! Naturell! Annars orkar jag inte lägga ut dom alls...

//U

RSS 2.0