Alldeles för tidigt, låt mig sova!

Jahapp, då sitter jag i Karlstad på Autowåx bil. Har suttit här och hängt sen kl 7. Airbag/bältessträckar-systemlampan tändes på bilen för några veckor sen, Leif på Englunds i Luleå trodde att det var för att det var så sjukt kallt och att den skulle släckas så fort det blev varmare. Det hände dock inte, så nu sitter jag här. Tur att det går på garantin i alla fall. Fick stressa som en gnu i morse, det är ju 4 mil hit från Kristinehamn. Klev upp alldeles för sent som vanligt och fick köra som en biltjuv. Alldeles för tidig tid fick jag!
I övrigt älskar jag min bil, sjukt skön att köra, går ganska hårt, assnygg och lagom storlek. Jag är kär helt enkelt! Jag har inte lagt ut nån bild på den tidigare... kanske jag måste göra...

Jag har jobbat ganska mycket sista tiden och känner mig sjukt trött idag. Nu ska jag vara ledig en vecka och det känns så himla gött. Ska bara mysa med familjen och ha det härligt. Naturligtvis är jag sniken om dom ringer och behöver övertids-jobbare, jag känner att jag behöver pengarna nu...

Vi har sagt upp lägenheten, har bara kvar den till 31/5, sen blir vi hemlösa! Eller kanske inte, vi har annat på gång, men det ligger vi lite lågt med ett tag till... Vi vill ha exakt allt klart innan vi berättar för alla. Det kommer att bli sjukt kul i alla fall, jag längtar ihjäl mig. Jag är så kär i min man så det är helt sjukt, han är så schnygg så klockorna stannar! Helt otroligt, det verkar som att han vill vara med mig med. Vi har dessutom startat ett konto tillsammans, ica-kort tillsammans... hm, det måste betyda att vi är ihop!

Trazzel är galen som vanligt, han är sällan stilla och leker jämt. Inte alls så kul årstid nu med hans päls, vi bor i ett grustag. Idag blir det badkaret och fram med trimmern, lilleman kommer att bli korthårig. Han är inte alls fisförnäm som jag trodde att pudlar skulle vara, han känner sig inte helt främmande för att kasta sig på rygg i nåt asäckligt på marken, går alldeles säkert i dom djupaste vatten/ler-pölarna och älskar att gräva i den värsta geggan.

Idag blir det även frontline på det bruna monstret, har hört rykten om fästingjävlar så det är ett måste. Hatar fästingar!

Nu gillar jag inte alls Kina! Jag hade mina aningar förut, men nu är jag säker. Jag kommer aldrig mer att köpa en enda pryl från Kina. Såg ett klipp på fb härom dagen från Kina. En man på en "päls-fabrik" flådde djur levande, han slog dom lite i huvudet med baksidan av kniven om dom sprattlade så att han inte fick raka snitt med kniven. Sen kastades dom i en hög där dom fick ligga och självdö, en hög med flådda hjälplösa djur låg där och blinkade med sina stora ögon och vred sig i plågor. Det var så sjukt hemskt att jag inte klarade av att se mer än 1/3 av filmen. Hur fan kan nån människa vara så grym? Hur klarar dom av att sova om nätterna? Hur kan en regering tillåta nåt sånt? En eloge till den reporter som klarade av att filma allt det där och har lagt ut det! Hur klarade den människan av det utan att ta av honom kniven och sticka ner honom med hans egen kniv? Jag hade aldrig klarat av det...
Nu bojkottar iaf jag och min familj Kina! Många prylar kommer därifrån... massor med saker från IKEA verkar vara gjorda i Kina. Såg under en massa muggar från IKEA "Made in China". Förmodligen för att det är så sjukt billigt att tillverka där, det finns säkert en massa barnarbetare och sånt som jobbar för ingenting där. Jag kommer att vara stenhård med det i fortsättningen, inte en pinal från Kina!

Nu ska jag käka lite mer godis här i fikahörnan på BMW och hoppas på att min bil blir klar nån gång.
Ha det bäst!

//U

Som vanligt...

Jahapp, som vanligt då så går det några månader mellan mina inlägg :D Jag är en usel bloggare... tänker jämt att jag ska börja skriva mer och skriver några inlägg, sen glömmer jag bort/prioriterar annat och sen skiter jag i bloggen. Tråkigt om det är nån stackare som faktiskt vill läsa skiten ;)

Här har det hänt en hel del. Vi har ju hunnit fira jul hos mor o far, varit på skidresa till Ramundberget, jag har varit upp till mor o far en gång till, vi har tittat på hus m.m. Här känns det som om det börjar bli vår lite smått, det finns fortfarande snö kvar men det har tinat bort en hel del. Jag älskar vintern men när det väl har börjat bli slaskigt och skitigt vill jag att det ska gå fort.

Haha såg på bilder här i bloggen på Trazzel, han har växt ser jag nu :D Han är jätteduktig som vanligt. Hans matte blir lite frustrerad när han är på sitt pipigaste humör och piper för allt han vill, men annars går det bra. Han har lite svårt med passivitet så det är en sak vi kommer att vara tvungen att lägga ner sjukt mycket tid på.
Vi tränar på med lite lydnad, måste väl erkänna att jag har varit lite slö sista veckorna. Lillfisen kan ändå en hel del, frittfölj, linförighet, sitt, ligg, stå, lite halvt apportering, "give-me-five", inkallning, sitt-stanna kvar, men om han väljer att göra det är en helt annan sak. Det är nämligen en väldigt envis liten prick.
Sen grejar vi ju på med vardagslydnad lite hela tiden, han är väldigt duktig på att vara lös, funkar nästan jämt.
Tänkte att jag skulle börja åka ut till brukshundklubben nu när det är lite varmare, då är det säkert lite mer folk där. Jag var ute där lite då och då i vinter men det var aldrig nån annan där då så det slutade med att jag sket i det.

V 5 var vi i Ramundberget ett gäng på skidresa, det var sjukt kul. Vi åkte som dårar varje dag, man upptäckte muskler som man totalt hade glömt att dom fanns. Det var väldigt mycket pudersnö och det är ju extra trevligt, härlig åkning. Var på after-ski och tittade på ett kasst live-band, fast vi låtsades att dom var bäst så det blev as-skoj ändå. 10 pers som började festen med att dansa på bordet, skrattade åt våran kära Hans som dansade "Markoolio-dansen". Vi åkte sopsäckar och härjade mest hela tiden. Roligare har jag inte haft på många år :D

Jag och min vän Jenny var uppe hos mor o far v 8 och vimsade runt lite. Det var döhärligt och jag hade gärna stannat en vecka till men det är ju svårt när man har ett jobb. Termometern visade -38 en morgon när vi var i stugan, då är det gött att gå ut och sätta sig på utedasset och frysa röven av sig ;P Renar traskade runt stugan titt som tätt och Jenny fick väl sig några fina renbilder. Vi hade tänkt att det skulle bli en tur med ett malamute-spann hos min kära kusin Lasse, men han hade lite dåligt med tid, han skulle nämligen tävla under helgen. Vi var iaf där och spanade lite på hans hundar och fikade lite. Han har en hane som är sjukt vacker, Tiger, svart och vit och kraftig :) Enligt Katta ser han ut som en säl, men jag tycker han är sååå fin, vill ha.
Vi hann även med en tur till min fina vän Sandra och hennes Magnus och deras fina hundar Åke och Filip Nilsson. Där grillade vi på deras fina grillplats, babblade en massa och mös. Saknar Sandra järnet! I sommar ska jag tjata ihjäl henne att hon ska komma ner och hälsa på :D
Som vanligt går dagarna alldeles för fort och helt plötsligt är tiden slut och man har inte hunnit hälften av vad man skulle vilja. Hade velat umgås lite mer med mor o far, träffa fler vänner, A-H, Lasse B och lite fler, vara ute i naturen lite mer, men tiden räckte helt enkelt inte till :(

Party-gänget i Ramundberget på finmiddag

Ett grymt laddat gäng på after-ski

Snyggaste dans-movesen ever ;P

Sjukt fin utsikt

Det var några bilder från Ramundberget, senare kommer några bilder från G-byn, internet bråkar med mig och segar nu så det blir senare.

Adjö och farväl!

/U

RSS 2.0