SMS-inlägg

mms_img74515 (MMS)


En vacker höstfärgad ek :-)

mms_img74514 (MMS)

En vacker höstfärgad ek :-)


Vackra höst!

mms_img74513 (MMS)

Vackra höst!


Jag är inte som andra jag...

Jag är inte som andra jag...
Igår regnade det lite och var allmänt disigt och grått hela dagen. Då ger jag mig ut och springer milen. Det är ju helt normalt, så gör ju alla. Hemma är man en illväderskärring då ;D Såg några människor på parkeringen innan spåren, såg ut som PRO-träff i nån slags klubbstuga där, sen var det dött som i graven, inte en kotte i spåren förutom jag.
Hunden var naturligtvis med, han springer som en liten dåre. När jag tycker att jag springer ganska fort, då passgår den lilla skithunden snabbt lite lätt framför mig. Han behöver inte ens trava! Jag hatar honom, 4 kg energi ;)

Nu har jag gjort en lasagne som åker i matlådor inför jobb andra dagar. Supergod men jag får tyvärr inte avnjuta den förrän jag har gjort "mina sysslor". Jag är nämligen ganska obotlig eftersom jag hade tänkt göra samma misstag idag igen... Nu bär det av mot skogen och milen-spåret! :) 

//U

 

Heldag på klubben

Idag blev det en heldag på klubben...
Det var lydnadstävling, KM och DM. Började i köket med Jenny och Annika kl 8, vi gjorde mackor, sålde en massa fika och korv, lagade lunch och kokade en massa kaffe. Naturligtvis hann vi springa mellan lite och titta på lydnadstävlingen. Det var supertrevligt och mysigt, ibland lite stressigt också, många hungriga människor.
Efter allt var klart hann jag och Annika gå en liten prommis med Mira (boxerbrud) och Trazzel. Sen tog vi ett litet kort träningspass också innan vi drog hemmåt för kvällen.
Väl hemma blev det inte att sätta sig och ta det lungt utan vi grejade ute då, krattade och bar in ved.

Ska kanske ut på klubben en sväng imorrn också och spana lite på en IPO-uppvisning. Kl 14 är det pudelpromenad här i stan också, får se om jag hinner med det också. Kl 16 har vi McDonalds-födelsedagskalas också... fullspäckad dag imorrn :)

Nu är jag trött som en gnu och hunden är jobbig när jag ska sova film i soffan! ;)

Slarklippt sötfis
En slarvklippt liten sötfis :) Är du nöjd nu Sandra? ;)


//U


Packåsnor?

Sitter på bangårn i Västerås Västra och spanar. Ser en annan lokförare klättra ut ur ett Rush Rail-lok, totalt nerlastad med en jätteryggsäck, en mindre resväska och en bag. Varför så sjukt mycket packning? Är dom borta i flera veckor? Hur orkar dom klättra upp på loket igen?
Själv försöker man ta så lite som möjligt med sig, jag effektiviserar packningen mer och mer för varje år. Det är så sjukt tungt att jämt kånka omkring på en ryggsäck så saker som inte används och behövs får inte hänga med. Visst finns det saker som man saknar ibland men jagar man gram så... Har jag bara mat, vatten och min lilla dator så är jag nöjd ;)

I morse blev det en promenad på elljusspåret i Krylbo, kallt och klart men härligt var det. Trazzlet sprang som en dåre, var sjövild och hade helskoj.
Sen var det bara till att börja jobba igen :)
Nu längtar vi bara efter att få komma hem till familjen, ska bli så gött :)

//U

Grisöra vs Sushi

Har just käkat sushi... Valde mellan det eller ett grisöra, sushin vann... Höll på att bli övertalad av en krullig sötfis men jag stod emot och höll fast vid fisken.
Riset var inte klart hos kinesen så jag fick vänta en stund. "Råkade" slinka ner några Norrlands medan jag väntade. Jag brukar nästan aldrig dricka alkohol, inte ens på helgerna men nu satt det så gött. En tidning och astörstig medans jag väntade på min supergoda sushi. Ooops så det kan gå ;)

//U


Röd tråd

Jag känner att jag har ingen röd tråd i det jag skriver om, det blir bara vad som händer just nu och vad jag känner för. Andra bloggar om hundar, familjelivet, mode eller nåt sånt.
Jag bara klottrar ner saker jag kommer på för stunden när andan faller på, större delen av dagarna blir det ingenting :D
Mest skriver jag för alla nära och kära där hemma som är nyfikna och vill veta ett och annat ;) 
Jag har i alla fall ledigt idag och imorrn och då sprutar ideérna ut ur min lilla lilla hjärna, kanske kommer fler flummiga inlägg ;D

//U


Fiskmani

Just nu har jag lite fiskdille, jag tycker dom är så vackra att titta på.
Idag åkte jag till Arken Zoo i Karlskoga med cikliderna och ålen. En av cikliderna hann dom andra jaga livet ur innan jag hann dit. Förmodligen för att dom hade för lite utrymme att härja runt i och gömma sig i.
Där köpte jag lite smått och gott till akvariumet, en ascool döskalle, en ruin och sen fick jag med två svarta slöjstjärtar(!? jag hade för mig att dom hette teleskopfiskar lr nåt sånt, så var det i alla fall på den tiden jag hade akvarium förra gången, när jag kanske var 13-14 nånting.)

Så fort jag kom hem började jag greja med akvariumet. Först fick jag ta ur massor med vatten, sen i med några hinkar med vatten från dammen för att få in rätta bakteriefloran. Sen i med så kallt vatten som möjligt från kranen för att få kallare temperatur.
Sen la jag försiktigt i påsen med dom svarta slöjstjärtarna så att dom skulle få flyta omkring och vänja sig. Sen var det bara att trotsa blåsten och regnet och springa ut och hinka ur dammen. Vi fyllde påsar med dammvatten och fångade så försiktigt som det bara gick våra fina fiskar.
Sen var det bara att susa in med dom och låta dom ligga i akvariumet i påsarna för att vänja sig vid temperaturen och så smått med vattnet också. Till slut var det dags för dom att simma ut i hela akvariumet.

Först var det stressigt som bara den, dom simmade som galningar och stenhårt in i glasväggarna. Jag trodde dom skulle ha ihjäl sig själva men nu verkar det ha lugnat ner sig, dom har käkat lite och grejar med att putsa grus och slita i växterna.
Helt otroligt vad stora och feta dom har blivit över sommaren, slöjstjärtarna ser ut som golfbollar med fenor :D
Dom är så vackra våra oranga fina och jag hoppas att dom klarar sig nu allihopa...

Firrar
Fina fisken och dumskallen ;)

Finfina akvariumet
Så här ser det ut

Jag hade tänkt att jag skulle göra så mycket ute idag men dygnet har för få timmar som vanligt. Vi får höststäda till helgen... fast då ska jag hjälpa till på lydnadstävlingen på klubben och sen på söndag är det 6-årskalas... Jaja, nån gång hinner vi väl göra en massa.

Vi har som vanligt så mycket planer runt trädgården. Jag funderar på att sätta några i verket redan, dom som går i alla fall. Borde kunna förbereda en stensatt uteplats på baksidan, borde ju bara vara bra om det regnar och sätter sig ordentligt? Jag vill göra nåt! Vi har redan en del stenar till att börja med...
Ingen av oss vet egentligen hur, vi vet bara att vi vill ha det så :)

Nu ska krulltott i duschen! Klippning och dusch står på schemat, jag lär inte bli poppis när han ska stå stilla så länge ;)

//U


Akvarium

Köpte ett akvarium till firrarna i lördags, 250 liter med en fin möbel under. Vi fick med malawiciklider och en ål också. Dom verkar vara ganska hårdhänta fiskar som därför får flytta till Arken Zoo i Karlskoga. Jag vill ju inte att våra fina blir skadade. Idag blir det operation tömma dammen och fånga fiskar... blir intressant att se hur det går. Jag vet i alla fall att jag kommer frysa ihjäl. Det blåser som sjutton och småregnar, jihoo vad svalt och uppfriskande det är, eller nåt.

//U

Varm choklad med lite grädde och minimarsh...

mms_img68860 (MMS)

Varm choklad med lite grädde och minimarshmallows... Så himla mysigt och gott så här på söndagmorgon. Brasan sprakar och det blir träning på klubben med min lilla Nenny om en stund. Det kunde inte ha varit bättre... Jo förresten, jag kunde slippa jobbet sen ;-)


Hemgjord sushi på loket, det är grejer det...

mms_img68859 (MMS)

Hemgjord sushi på loket, det är grejer det :-)


Kallt om arslena

Sista tiden har jag varit en del på brukshundklubben här i Kristinehamn.
I söndags stekte jag hamburgare kl 10-16 på agility-tävlingen som var då. Det var kallt som s*tan, blåste från sjön. Folk kom hela tiden och frågade om inte jag frös ihjäl som hade stått ute hela dagen men jag hade ju bästa platsen på hela stället - mellan två grillar. Jag behövde inte ens långkallingar på mig ;D
Det var mycket folk och trevligt men jag hann inte se så mycket av tävlingarna eftersom jag stod platsad vid grillen hela tiden. Jag har hittat mycket trevligt folk där på klubben, riktigt roligt.
Den 25:e ska jag på informationsträff angående en allmänlydnadsinstruktörsutbildning, puh vilket långt ord ;) Jag blev tillfrågad om jag ville gå den för några veckor sen, har haft lite svårt att bestämma mig eftersom vi har så knepiga arbetstider. Igår träffade jag styrelsen och pratade lite med dom, jättekul, så nu är jag taggad.

Jag har tränat lite med monstret både när jag har jobbat och hemma. Vi har kört både lydnad och uppletande, spåret har vi inte kört på länge nu. Härom dagen när jag tränade uppletande i Insjön så gick han som en raket, skitskoj. Han har pipit så himla mycket tidigare i närheten av andra hundar men det blir bättre och bättre. Jag tror det beror på osäkerhet helt enkelt. När han var valp så var han så himla rädd för andra stora hundar och jag tror att det sitter kvar lite långt där inne fortfarande. Igår tränade vi bara en liten stund på enkla grejer på klubben, vi har ju inte varit där så många gånger ännu så jag får väl ge honom lite tid att vänja sig också.
När vi tränar hemma och utan hundstörning så kan han allt till lydnadsettan utom platsliggningen som inte är klar än på långa vägar :D

Bryggan vid beachen i Insjön, så vackert. 
Bryggan på beachen i Insjön, asfint väder och så vackert där.

Trazzel på bryggan i Insjön
Sötfis myser på bryggan

Tränade saksök inne med honom för en stund sen. Han fick sitta i köket och jag gömde en grej lite här och där. Tredje gången gömde jag grejen i min dataväska i kontoret, ganska svårt. Han letade som en galning i en kvart utan att ge upp det minsta innan han hittade den. Gissa om han var nöjd då, nöjd men slut :D

Jag har just ringt på en annons angående ett akvarium. Imorrn bär det av till Årjäng en snabbsväng för att inhandla det. Tack Jenny för tipset! :) Jag måste nämligen ta in mina fina fiskar från dammen, är så rädd att dom fryser arslena av sig i vinter annars och dom är ju så vackra Nemo, Doris, Magister Rocka och gänget (inte jag som har döpt dom, haha). Det blir snyggt med ett 250 liters akvarium i köket :)

Apan min
Ser ni min apa? ;)

Vi var tvungna att såga av några grenar härom dagen när vi skulle få ett lastbilslass med ved och min kära fick agera sågande apa ;)

//U


Hundmil i höstmörkret

Vi sprang hundmilen, jag, Jenny och Sandra med dogs och naturligtvis ett helt gäng med andra hundmänniskor med sina kamrater. Det var skitskoj och mycket fler deltagare än vad i alla fall jag hade förväntat mig. Ett roligt upptåg och jag är glad att Jenny peppade oss andra till det.
Trazzel tyckte att det var asskoj och var inte ens anfådd efteråt som vanligt. Han hade nog gärna tagit ett varv till, speciellt om han hade fått se på alla fina brudar samtidigt. Jag är lite besviken över att större delen av sträckan var på asfalt men annars var allt superbra. Fina prispåsar utdelades till alla efteråt oavsett placering, massor med hundtugg, hundleksak, klicker, människogodis, energybar, mineralvatten, frukt och säkert mer som jag har glömt, fanns i påsen.
Jag hoppas att det anordnas nästa år också och på fler ställen.
Sen såg jag att vi var med på bild på ett hörn här och där i olika tidningar. Jag och T syns knappt, men jag vet i alla fall att vi är där ;)

http://www.vf.se/nyheter/storfors/lyckad-varmlandsk-hundmil-i-storfors

http://nwt.se/storfors/article975315.ece


Nu har det verkligen blivit kallare och mörkare ute. Till och med harskrankarna vill in, här kamperar dom utanför ytterdörren på kvällarna och stormar in så fort vi öppnar dörren. Trazzlet är mörkrädd när han måste gå ut till dom för sista kissen på kvällarna, han springer ut till första bästa träd och morrar och gruffar lite samtidigt. Sen springer han järnet in så fort han är färdig.

Här sitter vi och väntar på 20 m³ med ved som ska in i vedboden så fort vi kan. Då slipper vi frysa i vinter...


RSS 2.0