Kurs och spårfreak

I eftermiddag blir det allmänlydnadsinstruktörs-kursen... Idag ska vi ha hand om "riktiga" ekipage/elever :) Det ska bli skoj, vi ska ha inkallningsövningar och kontakt- och kontrollövningar med dom.
Tyvärr kommer jag att lämna Trazzel hemma eftersom han fortfarande käkar antibiotika och är röd i örat. Vill inte att han ska ligga i bilen och det kanske skjuts och grejas och han blir skottberörd eller nåt annat dumt, klubben är ju nämligen brevid en skjutbana. Så krulltott blir tyvärr hemma idag.
Han är mycket bättre än förut och inte alls lika röd i örat, men fortfarande inte bra så jag vill inte riskera nåt. Om några dagar är han säkert fit for fight igen.

Jag är så sugen på att spåra och det är säkert han också men vi får allt hålla oss nån vecka till. På tisdag ska jag och en till från klubben ha ett kurstillfälle på valpkurs i nosaktivering, det ska bli himla kul. Jag är ju ett litet spårfreak ;) Både jag och T älskar spår! Första gången jag spårade med honom verkade han nästan sur över att det var så kort. Så andra gången (när han var ca 5 månader) så la jag ett som var ca 400 m och det var lite mer lagomt, då var han inte galen i slutet. Nu har vi inte spårat nåt på flera månader så det ska bli skoj när vi väl gör det igen :)
Det skulle vara kul med ett uppletande också...

Nu ska jag och Trazzlet gå ut på gården och greja lite, kanske fixa lite med äppelträden och sånt...

//U

Krulltott med ont i örat

Härom dagen var jag till veterinären med bruna faran... Han har haft ont i örat sen vi var hos morsan o farsan. Jag har droppat med Surolan-droppar men dom tog slut innan det var över så skiten tog fart igen. Inte blev det väl bättre för att dåren såg ett spännande skräp i dammen och tog ett superhjältehopp så att han dök i med hela huvudet under vattnet härom dagen.

Vi susade i alla fall till veterinären för att få lite medicin. Vi hade tid kl 15 men fick vänta 40 min på ett rum innan nån veterinär ens dök upp. Jag sa direkt när hon kom in precis alla symptom som jag hade märkt, han var lite röd i halsen och kraxig, röd i höger öra och luktade lite svamp, skriker om nån råkar ta i närheten av örat, allmänt lite småhängig för att vara Trazzel. Hon tittade pyttelite och sa att hon såg samma sak men ville ge honom lugnande för att kunna kolla längre ner och ta lite prover.
Jag ställde på henne hur mycket som helst, frågade en miljard frågor. Jag tyckte att det kändes lite onödigt att ge honom sedering när man ändå såg med blotta ögat saker som han ändå skulle få antibiotika för. Det är ju ändå en risk varje gång hunden sövs. Jag funderade på att gå till en annan veterinär men ville ju ha hjälp så fort som möjligt för att åtgärda problemet så han skulle slippa ha ont.
Hon ville kolla om det var en kronisk förändring eller om det var nytillkommet fastän jag sa att det inte hade varit mer än 1 ½-2 veckor. Men hon sa i princip att vi skulle få åka hem utan medicinering och komma tillbaka om det blev värre om vi inte gav honom lugnande. Så till slut gav jag med mig, vilket jag ångrade i efterhand, ungefär så fort hon stack honom.
Hon gav allmänt ett mesigt intryck, så sjukt försiktig. Jag tror att hon egentligen är rädd för hundar så det var därför hon inte ville kolla så noga när han var vaken. När hon stack honom oroade hon sig mest för att jag skulle bli biten när han gurglade lite för att han blev förbannad för att det gjorde ont. Vilket jag fullständigt struntade i, han väger faktiskt bara 5 kg!
Hade en dålig känsla så fort hon började prata om lugnande, men hon sa att det var ju bara lite lätt lugnande, han skulle ju inte sova helt... ja men eller hur...
Han däckade totalt efter 2 min, helt borta. Hon hade gått ut ur rummet, skulle komma tillbaka på 5 min men var fortfarande inte tillbaka efter 15 min. Då gick jag och hämtade henne för jag tyckte vi hade väntat tillräckligt.
Hon tog två remsor med gasbinda och satte i vardera käken och bad mig hålla fast eftersom dom kan faktiskt bitas även fast dom sover...
Hon såg inget mer än det jag redan hade sagt till henne.
Sen tog hon prover både från halsen och öronen som hon skulle gå och kika på i mikroskop, sen skulle hon komma tillbaka och väcka honom. Men hallå sa jag då, du får faktiskt ge honom uppvaknande-sprutan först!

Vanligtvis tar det 5-10 min tills hunden vaknar efter sprutan, men Trazzel hade fortfarande inte vaknat efter 45 min, han andades jättesällan och hade låg puls. Då fick jag ruska i honom och prata med honom och hålla i honom för att han skulle hålla värmen, veterinären skakade också i honom och sa att jag måste prata med honom massor. Då började han precis lyfta på huvudet lite. Sen fick jag tvinga honom att gå lite för att kvickna till.
Han klarade knappt det, helt borta. Men hon skickade hem oss ändå.
Väl hemma så klarade han inte att gå in, jag fick bära honom.
Sen rasade han fullkomligt ihop i en hög på köksgolvet. Jag fick lägga honom på en bädd där han sov supertungt flera timmar, andades tunga tunga suckar och väldigt sällan och hade låg puls igen och kändes superkall. Jag fick ha honom i knät nästan hela tiden och värma honom. Vid 20-tiden tänkte jag ringa veterinären eftersom han fortfarande var som en döing men efter en stund började jag få honom till att kvickna till lite mer. Jag vågade knappt somna sen på natten eftersom jag ville ha koll på honom. Han fick ligga brevid mig på husses plats...
Morgonen efter var han också helt groggy och vinglig, men glad i alla fall och vaken.

Mailade med hans uppfödare, Gunilla, och fick veta att hans mor hade nästan dött p.g.a. samma sak två månader tidigare!

Ingen mer sedering för krulltott om det inte är livsnödvändigt!

//U

Mazariner

Mazarin
Mazarin med marsipanros

Jag gjorde mazariner med kycklingar, rosor, tulpaner och naturligtvis en med en hund på :D
Dom blev asgoda! Lär ju göra det receptet fler gånger, enkelt och gott.
Lite pillrigare blev det ju naturligtvis för att jag hade fått den brilljanta idén att lägga på marcipanfigurer på glasyren, men det var gott det med.
Nästa gång ska jag inte färga glasyren gul eftersom figurerna "försvinner" som av den färgen. Skulle lätt kunna käka upp allihop men jag kan inte utan att nån ser ;)

//U

120504

Jag har det så himla gött, sitter ute i solen och slösurfar :) Ledig i en massa dagar så jag har absolut inget att klaga över... vad trist, vad tusan ska jag skriva om då ;)
Har just bakat mazariner som jag strax ska garnera med lite marsipan-tulpaner och glasyr.
Nu kommer mannen hem så blir det tacos och mys

//U

RSS 2.0