Promenadsällskap - IslandshästJag och Trazzlet har just varit ute på pingst-promenad med en kompis och hennes islandshäst. Jättetrevligt och mysigt med sällskap både för mig och vovven :)
Djuren blev jättebra kompisar, T ville inte gå in igen, sen har han suttit bakom dörren och väntat länge på att dom skulle komma :D

Skokloster, huggormar och döda höns

I helgen har vi hunnit med massor...
Bl.a. varit till min fina bror och hans underbara familj i Skokloster. En av mina kusiner skulle komma dit på middag så det var extra kul, har väl inte sett honom sen jag var 13, han är från Kiruna men har bott i Stockholm sen -79. Han hade också med sig en kollega som vi känner sen tidigare så det var värsta polis-/lokförarträffen ;)
Vi käkade jättegod mat och hade trevligt.Men Gud vad gött det är att komma hem när man varit borta :D

Kväll i Östervik

Våran vackra Rododendron som blommar för fullt nu

Irisen som jag och morsan planterade förra sommaren

Vita syrenen

Målning av uthuset igår


Nästan klar

Ytterligare ett projekt, ska bli ett trädäck där så småningom

Jag har nästan inte tid att jobba ;)

I söndags morse när jag var ute med hunden på kissrundan vi alltid brukar gå så ser jag att hunden traskar rakt över en huggorm!!! Han var lös ca 5 m framför mig, jag vågade inte säga nåt för jag var rädd att han skulle göra nåt kast och den skulle bita honom utan jag bara höll andan. Det gick vägen som tur var, jag såg framför mig ilfarten till djursjukhuset med 5-kilosfjärten. En kompis hund blev biten förra sommaren och han har inte blivit helt bra förrän nu.
Det var en stor huggorm, säkert 40 cm och han gick längs hela där den låg utsträckt i kanten på grusvägen.
Ormen ligger inte kvar där längre iaf...

I söndags när jag stod ute och rensade ogräs så kom en kompis (samma som hade den ormbitna hunden) och ropade på mig från stadsbondgården. Hon frågade om höns kunde tappa högar med päls lr om det kunde vara nåt annat. Jag gick dit och in till hönsen. Där låg en vit liten silkeshöna helt stendöd. Eftersom det inte finns personal där under helgerna tänkte jag ta bort den men jag visste inte vart jag skulle göra av den isf. Ringde föreståndaren så han kom en stund senare och tog hand om den, tydligen ska dom frysas för att sen skickas iväg nånstans så det var ju tur att jag inte tog bort den och bara kastade den i soporna.
Synd på den fina ulliga, gulliga hönan.
Det kommer strax 3 nya höns eftersom föreståndaren har inhandlat några på Vike loppis och bondemarknad i helgen, han har bara inte hämtat dom ännu. Spännande att se vad det blir för raser.

Nu ska jag åka till gymmet innan jobbet :)
RSS 2.0