Nu kör jag tåg! Mot Göteborg! //U

mms_img10751 (MMS)

Nu kör jag tåg! Mot Göteborg! //U


Varmt å gött! Det var så varmt att jag bar...

mms_img10752 (MMS)

Varmt å gött! Det var så varmt att jag bara gick så här idag. Så skönt när det håller på att bli varmare. Igår var vi ute vid huset och spanade lite. Såg den lilla dammen och hela gården utan snö, så mysigt kommer det bli. Vi vandrade runt i omgivningen där och tittade :-) Nedräkningen fortsätter, 2 veckor 4 dagar tills vi får nycklarna! //U


Mitt första sms-inlägg:-) Måste ju testa h...

Mitt första sms-inlägg:-) Måste ju testa hur det funkar...


Premiär-cykeltur

I fredags tog jag min premiär-cykeltur med Trazzel, 2-3 km i lite lagom fart. Han sprang som ett tok och tyckte att det var skitskoj, som om han inte hade gjort annat. Det blåste som f*n, jag hade grus i ögonen och det gick knappt att cykla men han var så glad så. Jag cyklade inte så långt eftersom det var första gången och han är så pass ung. Han var inte ens andfådd när vi kom hem. Han ville inte ens att vi skulle cykla hem, gjorde allt för att försöka "övertala" mig att vi skulle cykla förbi huset.
Jag har klippt honom i en ny frisyr också, han ser lite mer maskulin ut nu. Nästa gång ska jag göra ännu lite annorlunda, tills dess ska jag låta bakbenen växa ut lite mer. Just nu är det praktiskt så här eftersom fästingsäsongen börjat nu också. Bakbenen är rakade och sen är det mycket kortare på kroppen än tidigare och rakade öron. Jag måste köpa nytt skär till maskinen också, det jag har nu är 3 mm och jag behöver 1 mm till nosen och så. Synd bara att dom ska vara så himla dyra, maskinen var ju nog dyr den.

Trazzel Selberg nyfrisserad

Trazzel Selberg


Lovade ju lägga ut nån bild på min älskade bil :) I löööv it <3

Min bil

Min vita nytvättade bil


I eftermiddag ska vi åka ut till stadsbondgården och gå en sväng i omgivningarna runt vårat hus. Det ska bli kul! Vi ska köpa ett gäng flyttkartonger idag och packa det som vi inte använder varje dag. Då har vi inte så mycket att göra när det väl blir dags.
Nu ska jag spana lite när Gordon Ramsay skriker på tv åt folk...

//U

Gym och längtan

Igår fixade ju verkstaden bilen medans jag väntade. När jag åkte därifrån hann jag inte speciellt långt innan lampj***ln tändes igen. Jag ringde verkstaden igen och dom fattade ingenting, skulle ringa upp mig lite senare men ringde aldrig så nu ska jag ringa dom igen. Shit vad irriterande sånt där är! Körde till Karlstad och satt där och väntade 2 timmar helt i onödan känns det ju som...

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, vädret är iaf bättre än igår. Hade tänkt ta en cykeltur med lilla vovven för första gången, men har en liten grabb med öroninflammation så det blir en innedag idag. Mannen jobbar än så länge så vi får se när han kommer hem om jag kanske tar en liten sväng ensam med voffen då.

Hade tänkt gymma lite också, har ju börjat med sånt svammel igen. Jag tränade lite förut med Jossan, tror det var förra vintern eller vintern innan men jag var bara förkyld hela tiden så sen sket jag i det. Jag hade inte tänkt börja igen, träna inomhus känns inte riktigt som min grej, jag gillar bättre att vara ute. Nu blev jag övertalad av Johan att börja igen så jag köpte månadskort på badhuset där han tränar. Har gått ett pass med en PT och kikat lite på maskinerna och gjort ett program så nu kör vi efter det och har varit på nåt pass också. Vi får väl se hur länge det håller i sig... Idag känner jag mig inte så värst sugen alls, men måste väl släpa mig iväg...

Just nu längtar vi mest efter vårat hus, känns som om tiden verkligen släpar sig fram. Idag är det iaf bara 3 veckor tills vi får nycklarna :) Här är det precis som vanligt, nu börjar det vara olidligt hett i lägenheten, 25 grader är inte alls ovanligt trots att elementen inte är på.

Nu ska jag ringa verkstaden och bråka på dom!

//U

Svampsäsongen

Btw, jag längtar järnet efter svampsäsongen. Kanske måste man utbilda Trazzlet till kantarell-hund? Jossan, min svampjagar-vän, får faktiskt ta och häva sig hem då! Hon går skola nånstans i långtbortistan och har lämnat oss på Tågab åt ödet. Jag hoppas på att hon kommer tillbaka när hon gått färdigt skolan men vi får väl se vad donnan bestämmer sig för :) Vem vill sitta ensam på ett lok hela dagarna/nätterna när man kan göra nåt roligt istället?

//U

Då var man här igen...

Jahapp då sitter jag på Autowåx i Karlstad igen, tänkte att då måste jag ju göra ett inlägg igen. Förra gången var kontroll av vad som var fel på airbag-systemet och nu har dom fått delar och ska åtgärda problemet. Jag hade tid kl 7 precis som förra gången. Allt var som förra gången, jag snoozade alldeles för länge, duschade alldeles för länge, segade alldeles för mycket och fick köra som en dåre. Nu är jag iaf här och sitter och leker med datorn. Har fastnat i en massa fjantiga spel på fb och det kan ju slå ihjäl lite tid när man sitter så här och väntar.

Vi ska ju flytta snart, ska vara ute ur lägenheten sista maj. Vi kommer att flytta tidigare än så, närmare bestämt 28-29 april för vi ska bli husägare! 28 eller 29 ska vi träffa säljare och mäklare på banken och göra det sista. Handpenning är betald på 140 000:- Inga småslantar inte!
Det ska bli så sjukt kul, jag längtar ihjäl mig. Tiden släpar sig fram...
Huset ligger alldeles brevid stadsbondgården så på andra sidan en liten grusväg framför huset bor fem gutefår, Hedvig, Olivia och några till. Dom är så sjukt söta.
Vi har naturligtvis en miljard ideér och planer på en massa saker som ska göras och byggas. Jordkällare, carport, växthus, badrum, grillplats, trädgårdsland, nytt staket, hönsgård och miljoner andra saker. Vi kommer inte ha några problem med fritidssysselsättningen framöver, men det ska bli skoj. Vi tar väl saker som det kommer och det vi känner att vi behöver prioritera i första hand sen när vi har flyttat in. Just nu känner vi oss fångna i lägenheten, en sunkig sak med en bläig balkong och som dessutom har en ganska hög hyra. Hyran i lägenheten är på 6000:- (+ elen) ungefär så månadskostnaden blir det inte så himla stor skillnad på. Det är så skönt att vi äntligen har hittat ett hus som vi båda gillar och som ligger på ett fint ställe. Vi har väner-utsikt och det ligger några kilometer från stan. Från balkongen har man grymt härlig utsikt, den kommer att bli välanvänd kan jag lova.

Huset i Östervik

Vinterbild på huset i Östervik


Uppvärmningen är vattenburen - vedeldning, det finns flera eldningsmöjligheter, kökspanna, öppenspis och kakelugnar. Jag älskar att kunna elda, det är ju så sjukt mysigt, jag måste ha varit pyroman i mitt förra liv. Huset är från 1890 och har timmerstomme. Jag tror vi kommer att trivas kanonbra där.

Öppenspis i matrum

Öppenspisen i matrummet/köket


Brodern med familj ska komma och hjälpa oss att flytta 1-maj-helgen. Det ska bli skoj. Nu kan äntligen folk komma och hälsa på och vi kommer att ha lite mer plats, närmare bestämt 100 kvm mer plats + en gård på 2500 kvm. Mor och far kommer mest troligt i maj också.
Det finns en liten damm på gården också och den har jag ju massor av funderingar om, är den tillräckligt djup att ha fiskar i t.ex. Nu börjar ju snön snart vara helt borta så jag ska köra förbi huset när jag åker hem härifrån och spana som ett tok.

Ha det bäst!
//U

RSS 2.0