Tågtrazzel

Idag har det inte blivit många knop gjorda förutom morgonprommisen kl 7. Hade en tur till Hällefors med T43 och det gick hur bra som helst för Trazzel, han guppade med både dit och tillbaka. Flirtade med hela Hällefors och var jätteduktig, inga problem för honom att klättra omkring på T43:an :)
Nu vill alla bara träffa Trazzel, dom struntar i mig ;)

Ska strax gå ut på en kvällsprommis innan jag däckar, vi ska upp i natt och köra tååååg.

En snabbis

Ett litet snabbt inlägg innan jag måste jobba...
Igår var jag ju ledig så det blev en skogssväng och ett spår på eftermiddagen. Spåret gick ungefär som tidigare men lite bättre. Jag hade lagt ca 200 m och en leksak med en godishög under, gott gott gott, torkad lever. Han spårade kanon som dagen innan, markerade apporten/godishögen, buffade lite på saken och ville bara spåra vidare. Jag fick stanna där länge, leka som ett tok och ge honom godiset. Han vill bara vidare, det är ju så sjukt intressant att spåra :)
Sen blev det en prommis i skogen, var där över en timme. Sen åkte jag förbi elljusspåret eftersom Johan skulle springa milen så jag tänkte kolla om han var kvar där. Det var han så vi gick 3 km medans vi väntade på honom. När vi kommer hem är hunden allt annat än trött!!! Härjar mer än nånsin, biter på allt och springer runt som en galning. Haha han är helt galen ibland. Han verkar orka hur mycket som helst.

Idag blir det en tur till Hällefors, med diesel, lillskiten ska med som vanligt :)


Spårhund

Igår efter jag och Trazzel kom hem från Göteborg åkte vi ut i skogen. Vi har haft lite problem med inkallningen tidigare, han har inte vågat komma nära för att han verkade tro att vi skulle ta fast/lyfta upp honom varje gång. Så jag har nött inkallning i några dagar nu och det har gett resultat. Han är väldigt olik andra raser eller iaf dom raser som jag har haft mer kontakt med, vet inte om det är pudeln överlag eller bara just Trazzel. Han lär sig sjukt snabbt men är så otroligt envis och tjurig. Om man korrigerar honom blir han mer grinig, tjurar ihop och vägrar lyssna.

Igår åkte vi ut i skogen och då kom jag på att jag skulle gå ett litet spår till honom. Jag knatade ut i skogen, la två apporter (en vanlig spårslutspinne och en leksak), tänkte se om han valde nån utav dom. Han började spåra som en raket (för att vara en dvärgpudelpojk), var jätteintresserad och spårade hur bra som helst. När vi närmade oss slutet så markerade han sakerna men ville bara fortsätta vidare, han var så intresserad av spåret. Jag gav honom massor med godis vid apporterna, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag måste nog leka med apporterna väldigt mycket vid sidan av för att få upp intresset tror jag. Hur som helst är jag kanonnöjd med spåret, tycker att jag har världens coolaste spårhund :)

Efter det gick vi en vanlig skogspromenad. Han följer mig jättebra i skogen nu, tidigare kunde han bara susa iväg framför mig så att han försvann ur synhåll men nu håller han koll. Jag har försvunnit för honom en massa gånger när han har gjort det så nu håller han koll på mig istället för tvärt om.

Pratade med uppfödaren igår, tänkte att jag skulle höra om hon kan hjälpa mig med frisyren. Hon hade dock dålig mottagning så hon skulle ringa upp idag. Han ser ju supersöt ut i den klippningen han har nu, men jag gillar inte den när vi är i skogen. Han fastnar och det gör ont och han har intrasslade pinnar, barr, löv m.m. lite här och där. Dessutom så tar badning och föning så lång tid när pälsen är så lång.
Jag badade honom igår efter både jobb och skogen. Han var så trött att han somnade när jag fönade honom, ramlade nästan när han skulle stå, jag kände mig skithemsk men var ju tvungen att göra klart så att han inte skulle få krulliga dreads över hela kroppen.

Jag har klickat en del på honom, han fattar jättefort. Idag gick det dock inte allt för bra, antar att det var för att han var både mätt och trött. Han sket i mig och gick och la sig och sov istället haha.

Trazzel i skogen

Ungefär en miljard av bilderna jag tog i skogen är totalt värdelösa, vet inte vad jag har sysslat med. Måste skärpa mig... Har fotat så lite på sistone så jag har väl glömt bort hur man gör...

Trazzel i skogenTrazzel
Liten men snabb och smidig


Trazzel på span
Lillfisen på span


Trazzel i närbild
Närbild på sötnäsan ;)


Idag blir det nog skogen igen. Vi kanske måste spåra igen :)
Husse skulle visst springa en mil idag...

Dvärgpudelpojke

Så där, äntligen ett inlägg efter flera månaders tystnad... Varför kan man lätt undra, jag har äntligen nåt som jag tycker är superviktigt att skriva om. Har gjort något som jag har tänkt på sjukt länge, till och med på den tiden som jag hade schäfrarna, men aldrig har blivit av...

Torsdag förra veckan så köpte jag en dvärgpudelhane på 4 månader. En brun, skitsöt och helt underbar liten hund. Han kunde inte passa in bättre. Han är stabil och rolig, hans enda nackdel skulle vara att han är lite skällig. Han har ett litet "fel", han har bara en pungkula, vilket inte spelar nån som helst roll eftersom han varken ska gå i avel eller ställas ut hos mig. I stamtavlan heter han Tout ou rien, vilket tydligen betyder "Allt eller inget", enligt uppfödaren var hans ena kullsyskon döfött och då fick han det namnet men kallades för Totto. Vi kallar honom Trazzel och vissa kallar honom tydligen för Tågtrazzel ;) Han har redan börjat sin tjänstgöring som lokförare på Tågab, igår kväll kom vi hem från Kiruna. Han har åkt på loket och passvagnen och bott på hotell och vi har bara haft honom en vecka. Han tyckte att det var helt okej att åka med trots att det slamrar och pyser överallt, passvagnen var riktigt rolig tyckte han. Det var skönt att ha nåt att göra när man har möten och får stå en halvtimme, då kunde vi gå ut och leka lite i skogen. I jobbet sitter man så sjukt mycket så det är väldigt nyttigt att vara ute och röra lite på sig när man har stopp nånstans. Han är världens bästa sällskap och ikväll sticker vi till Göteborg :) 

Trazzel på Parkvägen
Dagen efter hemkomst från uppfödaren :)


Trazzel
Första gången han gör "stan"


Väskhund
Bästa sovplatsen på hela hotellet, i mattes väska bland hennes kläder :D


Trazzel i skogen
I skogen med lillhusse


Tågtrazzel
Tågtrazzel


Trazzel på fjället
På fjället i Kiruna, verkade tycka att det var ett märkligt landskap. Loussavaarabacken, som vi alltid brukar gå upp för när vi är där.


Aaaapan, den stackars misshandlade aaapan
Aaaapan apansson, Trazzels mest misshandlade leksak. Stackaren är skitig och håller redan på att tappa svansen.


Så där, då var det slut för idag :) Nu blir det skogen så han är nöjd innan Gbg :)


RSS 2.0