Hönshus

Just nu har jag bara bygg och höns i min hjärna så det blir inte av att skriva här så ofta. Vi har rivit ut i uthuset för att bygga ett hönshus. Vi tänkte köpa Skånska Blommehöns med genbanksintyg, vi hade tänkt oss 4-5 höns och en tupp. Jag är ju renras-freak vad det än gäller verkar det som haha. Vi får väl se vad vi får tag på, det är tydligen inte så lätt det där med genbanksintyg... Nu är jag i alla fall medlem i lantrashönsklubben så får vi se sen när hönshuset är klart.
Just nu är det ganska långt ifrån färdigt, vi har bara lyckats få ut allt skrot som var där så nu är det rena timmerväggar. Sen lyckades min smidiga man krascha en ruta också så imorrn ska jag till glasmästarn, vart det nu kan vara... Sen ska jag hem och skrapa fönster, sen blir det till att kitta om och måla. Usch vilket tråkigt jobb, hoppas att det blir fint när det blir färdigt.
Sen är det bara regla ny vägg, sätta in en dörr, spika upp ett tak, isolera det, isolera väggar, spika upp skivor, lägga matta, måla, snickra inredning, snickra till en lucka, snickra ihop en rastgård. Knappt nåt jobb alls kvar alltså innan hönsen kan flytta in.
Jag har aldrig haft höns förut men jag beställde två böcker för nån vecka sen och har lusläst dom, sen har jag en massa vänner med höns som jag har trakasserat massor.Skånska Blommehöns, bilder lånade från Svenska Lanthönsklubben

Dom är ju så vackra.


Orusthöns, också lånade bilder från Svenska Lanthönsklubben.

Jag har funderat mellan dessa två, båda är ju så sjukt vackra, jag tycker den spräckliga fjäderdräkten är så läcker. Orusthönan är väl betydligt mycket mindre och väldigt ovanlig så den hade också varit kul. Jag tror dock att Blommehöns kommer passa oss alldeles utmärkt eftersom dom är lite större och robustare.

Nu äré natta!

//U

Allmänlydnadsinstruktör

Så där, då kan jag tillsammans med 3 andra numera titulera mig SBK Allmänlydnadsinstruktör! Känns gött det! :) Nu blir det till att ha kurser till hösten för oss :)

Härjade med krulltott när jag kom hem, var supersugen på att träna. Körde igenom en massa moment till Lydnadklass 1 med honom och är formen som idag så hade vi lätt kunnat tävla. Synd bara att det inte är så jämt ;) Läggandet var supersnabbt och rakt, fritt följ gick som en smäck och hade jättefin position och sättanden hela tiden, inkallningsingångarna var supersnabba...
Husse var imponerad, men han har dock aldrig sett nån annan tävla eller göra nåt liknande ;D
Nu måste vi bara nöta in regelrätt apportering och hjärntvätta in lite platsliggning....
Han har ju så svårt att vara stilla min lilla gosse :D Nu måste hans matte bara ta sig i kragen och träna lite med honom också!

Här hemma har vi hunnit med att greja lite också, vi har satt upp en massa rullgardiner, gjort chili con carne och gasat med trimmern lite överallt. Jag brummade ju gräsklipparen innan jag åkte till kursen så det var lite fin-lir kvar.

Imorrn blir det födelsedagskalas hos svärmora så jag ska baka tårta när jag vaknar :)

//U

Livet

Här har det inte hänt nåt speciellt...
Livet lunkar på och jag trivs bra med det.
Planterat lite i våra pallkragar och grejat lite på gården, men det fina vädret försvann och ersattes av fulväder och kyla så nu är det stiltje igen på den fronten.

I helgen hade vi grillfest med våran nya fina stooora grill och våra nya fina utemöbler, det var jätteskoj och framför allt asgott. Våra fina vänner var här och vi käkade, babblade och skrattade i vanlig ordning, hur trevligt som helst. Sen drog vi ut på krogen eftersom det var Fastingen och då måste man tydligen det, ut och visa upp sig efter man har haft hemmafest. Vi hade tänkt oss på öltältet men där var det kö till Karlskoga ungefär så vi gick på Mastis istället. Väl inne på Mastis så blev alla avslagna och det var inte alls lika skoj som hemma. Jag och Johan blev less och bestämde oss för att åka hem lite innan det stängde så vi skulle beställa en taxi. 40-45 min skulle det ta innan den ens kom så vi gick hem. Det var bara att hoppa ur finskorna och traska hemåt. Trots att det var mitt i natten så var det hur härligt som helst, jag och min fina babblade järnet hela vägen hem.

Imorrn är sista kurstillfället på allmänlydnadsinstruktörsutbildningen med examination av våra projektarbeten. Ska bli intressant...

Regn & blåst :(
Utsikten från mitt fönster just nu ser mycket trevligare ut än vad det känns, isvindar...

//U


RSS 2.0