Den här röda fina signalen har jag suttit ...

mms_img65730 (MMS)

Den här röda fina signalen har jag suttit och tittat på i år och dar känns det som. Jag längtar hem. Nu spricker strax nattvilan till nästa tur eftersom jag jobbar imorrn också. Klirr klirr säger det i kassan då :-) Fast helst vill jag vara ledig imorrn, hoppas hoppas!


Vi köpte slöjstjärtar som vi satte ner i d...

mms_img65729 (MMS)

Vi köpte slöjstjärtar som vi satte ner i dammen igår :-) Lite grumligt vatten just då, ska försöka ta bättre bilder imorrn :-) Det blir fler fiskar sen, de där var ju bara som en piss i havet ;-) 5 små slöjstjärtar, men söta är dom iaf.


Jäääj jag kör tåg

Jobbar som vanligt :( Lillkrypet ligger på golvet på filten och myser och sover och jag sitter i workmode och stirrar tomt ut genom frontrutan. Har tråkigt trots att jag har med en kollega, förutom T alltså... Dåligt med ström i datorn också så snart kan jag inte ens använda den när jag har uppehåll och står på nån station i skogen. Tyck synd om mig då!

Liiiite trött kanske!?!

Btw, jag började skriva det förra inlägget igår i sängen, men somnade säkert mitt i allt. I morse när jag vaknade visste jag inte om jag hade publicerat det eller inte, kanske jag var lite trött? Som tur var hade jag inte gjort det, för man vet aldrig vad jag hade kunnat skriva i sömnen ;D

Spår och smaskelismask i spöregn

Packade väskan och åkte till Nenny igår ikväll, vädret såg inte direkt toppen ut men det gick bra ändå. Vi packade in alla saker och hundar i deras bil och drog iväg. Jag kände mig lite halvkinkig eftersom T pep som f*n i bilen på vägen dit. Det är så irriterande.
När vi sitter där i bilen möter vi en bil som Jenny känner igen, nån gammal polis som åker omkring och tror han äger skogen. Helt plötsligt ser jag att bilen vänder och att idioten följer efter oss i flera kilometer till den plats vi ska. När vi har parkerat så är Jenny först ut ur bilen eftersom min dörr kärvar och det kanske var tur det eftersom gubben dyker upp och börjar asotrevligt förhöra Jenny om vad vi ska göra. Hon svarar att vi ska spåra med hundarna och han säger otrevligt och grinigt att se för fan till att ha hundarna fast flera gånger innan han smäller igen dörren och drar. Synd att det inte var mig han råkade på först så grinig som jag kände mig. Vilka jävla idioter det finns! Jag hade direkt frågat honom om han inte hade hört talas om allemansrätten och frågat vem fan han var som tror att han har rätt att få veta vad vi ska göra. Han äger inte ens marken, hade han varit markägare och frågat det hade man kunnat förstå men bara köra ikapp folk man möter och dyka på som en galning det är inte friskt.

Först körde vi Jennys hundars spår. Cross jobbade på bra och hittade slut-matburken utan problem, spåret var ganska kort. Shina tog spåret på en gång, spårade fint tills hon kom fram till en rotvälta, där hade förmodligen nåt djur myst och sen sprungit iväg. Där funderade hon över det en stund och sprang omkring lite innan hon kom ihåg vad hon höll på med och tog spåret igen fram till slut-matburken. Skulle nog kunna förlänga spåren till båda en hel del.
Vi glömde kameran på Cross spår så jag tog några bilder med mobilen innan strömmen tog slut.

Cross påsläpp
Spårpåsläpp med Cross

Cross spårar
Spårning Cross

Till Trazzel gjorde jag ett upptag som vanligt, gick åt höger och klurade på. Gick lite sick-sack, rundade ett träd, balanserade på en stock, gjorde en spetsvinkel mot ett dike, många spetsvinklar på rad och 5 apporter och ca 400-450 m. Terrängen var ganska tung för honom, jättehögt blåbärsris, han försvann bitvis och fick göra känguruhopp. Liggtiden på spåret blev nästan 1 ½ timme så det var betydligt längre än vad vi brukar ha. Påsläppet gick si så där, han var nog lite för het och jag samlade inte ihop honom tillräckligt samt att han var lite ovan att nån gick med så han var lite intresserad av Jenny. Först tog han bakspår en bit, kanske 10 meter, trasslade in sig så jag fick gå dit och fixa linan och sen började han spåra bättre. Han jobbade som ett tok, hoppade och kämpade. Vid trädstammen som jag hade balanserat på tappade han, ringade flera gånger innan han kom på vart spåret var. Sen kom spetsvinkeln mot diket, den tog han trots att han körde fast i lite ris först. Sen hade han lite problem vid sista sick-sacken, där virrade han runt lite och tappade några gånger och drog ner på farten och ökade noggrannheten och lyckades hitta slutet. Han hade med sig 4/5 apporter hem (jag hade 5). Nr 4:a gick han max 1 m ifrån men jag tror att han var så trött på grund av svårigheten att han missade den därför.
Jag känner mig jättenöjd, tror att han lärde sig mycket på det här spåret och han gav aldrig upp och slutade jobba utan kämpade som ett tok. Han har kamplust den lilla dåren. Vi älskar spår!

Mitt upplägg för nästa gång blir nog att ta med en boll och försöka dra upp intresset för att springa ut från mig på upptaget i skogen. Kanske leka lite och hålla fast honom och sen kasta ut bollen minst 10 meter in i skogen och sätta in honom i bilen. Sen gå ut och plocka upp den från sidan och gå spåret som vanligt och lägga den som slut. Han har en liten favvo-boll som skulle kunna vara perfekt. Måste förbättra upptaget och fundera över varför han har tagit bakspår både sista gångerna i höst och nu två gånger. Nyfikenhet gissar jag på men vad det än beror på måste det ju åtgärdas. Funderar på att göra så att om han tar bakspår så av med selen och in i bilen igen? Vänta en stund, gå på det igen en bit längre bort. Bakspårar han igen så in i bilen igen osv. Han får bara fortsätta om han tar spåret åt rätt håll. Har inga andra ideér just nu. Han vill ju ha koll på varje meter av spåret.
Om det är lika jobbig terräng så ska jag lägga färre apporter och korta ner liiiite.

Nenny
Min vän Jenny lr?

Virrigt upptag
Vårat lite virriga spårupptag


Bus i spåret

Jag och Jenny bytte kamera med varandra, tror inte att det var ett smart drag, skulle inte tro att nån av oss fick bra bilder. Nästa gång är det nog bättre om vi tar med våra egna och sen byter bilder :) Fast endel bilder ser jäkligt läckra ut fastän dom är sjukt suddiga.

Suddigt
Ser nästan ut som en målning

Lillhunden apporterar spårapport
Lyckan är total när fisen hittat en apport och kommer in med den :) Minst som högsta vinsten på lotto lr nåt ;P

Bus i spåret
Lillkillen kommer med apporten i spåret :)

Snälla säg att jag får gå vidare
Snälla säg att jag får spåra vidare nån gång!

Hopp i spåret
Syns iaf hur mycket han fick hoppa sig fram

Spåret, den bra delen av terrängen
Den lätta delen av terrängen, mot slutapporten

Spår
Slutapporten

Mumselimums
Gofikat

Jenny käkar gottigheter
Smaskelismask i spöregnet, gjorde vårat bästa för att gömma oss under bakluckan ;)

Tiden susade iväg och kl var över 22 innan jag var hemma, men men det brukar ju vara så när man har kul. Jag är jättenöjd med kvällen trots att vädret sög och vi frös lite en stund.
Nu måste man bara ta tag i lydnaden också.

//U


Ny kryddhylla och lösnagglar

Glömde sätta in en bild på hyllan som vi satte upp imorse. Den jag hittade på vinden och målade :)

Våran nya kryddhylla
Våran nya kryddhylla

Jag köpte lösnaglar när jag handlade idag. Alla som känner mig vet att jag inte orkar grejja så ofta och oftast ser skitig och hemsk ut. Lokföraryrket är inte direkt glamoröst, man är oljig nästan jämt och springer omkring i skitiga kläder och luktar illa. Tänkte att jag skulle se ut som en tjej i alla fall i några dagar så jag köpte lösnaglar som jag kletade på.

Lösnaglar
Mina tjejiga ösnaglar

Nu ska jag baka en kladdkaka att ha med i spårskogen att fika av :)
Btw, hittade en sida med en massa göttiga recept på kladdkaka och det kan man aldrig få för många av.
http://kladdkakerecept.blogspot.com/2007/11/lyxig-kladdkaka.html

//U

Hittade recept

Satt och spanade i min receptsamling och hittade lite smått och gott, bl.a ett recept på maskrosvin. Hela våran gräsmatta är full så det borde inte vara svårt att få tag i "råvaror" direkt.

Maskrosvin:
- 3 l blommor utan skaft
- 4 l vatten
Koka vattnet och häll det direkt över blommorna. Låt stå 1 dygn och sila sen ifrån blommorna. Häll alltsammans i en hink.
Tillsätt sen: - 1 3/4 kg socker
                  - 3 citroner (Skivas med skal, utan kärnor)
Sätt ett lock på hinken, men inte för tätt. Du kan sätta en tändsticka i ena kanten under locket. Låt stå ca 3 veckor tills jäsningen slutat. Sila genom duk. Häll i stora flaskor och låt stå 1 år.
Efter det året byt till mindre flaskor och låt stå ytterligare 1 år. Alltså 2 år tillsammans.

Det enda jag funderar över är förvaringen, kanske måste vänta tills vi har gjort en jordkällare som vi planerar nån gång i framtiden... Måste nog det eller minska ner receptet nåt fruktansvärt, det går ju det med.


Bäckhammarspår

Hm... man brukar väl kanske mest tänka på Bäckhammarsdoften, men idag blir det spår för mig och hundungen med Jenny och tha dogs i Bäckhammar. Ska bli intressant att se hur det går idag. Jag tänker och tänker hur jag ska lägga upp det idag, ska klura ut nåt svårt och försöka lura honom, den lilla rackarn. Vi måste ju lära oss nåt varje gång.

Nu blir det en sväng till Maxi och shoppa lite käk för några dagar.

//U

Bortglömda bilder

Glömde totalt bort att lägga in bilderna från när jag och Emmelie var i Karlstad härom dagen.

Emmelie håller på att prova ut nya glasögon
Emmelie provar ut nya glasögon inför sommaren


Det var kul med en dag i affärer, jag hade bara velat ha mer pengar, några stora starka bärkarlar och ett släpvagn med mig så hade dagen varit fulländad.

Dom här sakerna skulle jag också vilja ha med mig hem:

Underskåp tvättställ
Underskåp med tvättställ, enkelt och schnyggt


Spegelskåp badrum
Spegelskåp med speglar även inuti så jag såg mig överallt, skitbra ;)


Hylla
Kanske inte min färg men annars schnygg


Jag har fortfarande inte tagit några bilder på sakerna jag faktisk köpte, men det blir nån annan dag, kanske när vi har fått upp allting.
Har ju köpt en hel del till huset på sistone plus lagt kontanter vid köpet också så finanserna är inte på topp just nu, så vi får väl inhandla mer senare när vi har kommit igång igen.

Fundilerar på att scanna in lite bilder från förr i datorn och lägga in dom och tagga lite folk på facebook. Det skulle vara sjukt kul. Hittade en massa småbilder från när jag gick mellanstadiet och så, såna där som man bytte med varandra. Vet inte om alla blir så glada då, men dom som surar ihop får väl skriva med stora bokstäver till mig och skicka hatmail. Det blir nog mitt projekt nån dag till veckan.

//U

Trazzels födelsedag & Lövträdsmysteriet ;)

Idag är det stormigt och pissigt väder igen. Känns inte som att våren har varit speciellt bra. Positivt med det kan vara att det blir en superfin sommar, speciellt i slutet då när jag/vi har semester. Då kommer vädret att bli strålande det är jag helt säker på.
Jag var ute med hundungen som inte är en hundunge längre, han fyller nämligen 1 år idag. Det blåste och småregnade och jag önskade att jag hade haft långkalsonger på mig. Det är nog som farsan säger i alla fall, "man tar int av sig långkalsongen förrän till misommarn å sen åker den på strax baki" ;)
Födelsedagen har Trazzel fått fira med en morot som han stal av husse när husse låg i soffan och smaskade på den. Den gnagde han lite på innan han lessnade och började leka, kastade omkring den som ett tok och tuggade loss bitar. Jag upptäckte inte vad han höll på med förrän det var för sent, miljarder småbitar över hela köksmattan och golvet. Jippie vad kul att plocka upp, små blöta morotsbitar!

Jag funderar över alla träd vi har på gården... vanliga lövträd alltså. "Hemma" har vi ju björk, asp, rönn, al, sälg och nån fler kommer jag inte på just nu. Här finns ju massor! Jag känner inte igen hälften. På gården vet jag att vi har rönn och en björk som står utanför gärdesgården. Sen misstänker jag att det är lind, lönn, ask och ett till träd som jag inte har nån aning om vad det är. Jag vet i alla fall att det är nåt särskilt bevarandevärde utfärdat av kommunen på vissa av träden eftersom dom är så gamla, men jag vet inte vilka. Hur som haver, vi tänker inte hugga ner några närmsta framtiden.

Hittade en bra sida om sveriges inhemska trädslag men jag lyckades ändå inte lista ut vad det är för träd.
www.losa.nu

Härom dagen såg jag en orm som slingrade över gångvägen när jag cyklade med Trazzel några hundra meter härifrån. Tror att det var en snok, men den var så snabb så jag hann inte riktigt med. Hoppas att vi inte har flyttat till nån ormgrop...

//U

Spår och tävlingssug

Idag blev det ett spår med T. Jag hade tänkt göra mer, cykla eller gå i skogen för både hans och min konditions skull, men det spöregnade så jag orkade inte, gick en rastrunda i skogen bara innan spåret. Ett spår orkar jag alltid, oavsett väder!

Spår
Paus vid apport 3/6


Spår
Spårhunden

Så där ser nästan alla bilder ut, omöjligt att hinna med.

Det gick så bra det kan gå. Jag har totalt slutat med mat i spåret, det passade inte oss riktigt. Nu kör vi bara vanliga spårapporter och dom är roligast i världen. Det blev ett långt spår, 500 Ulrika-metrar, alltså minst 600 m. Jag kan inte gå korta spår, det är omöjlgt. Jag lade ut 6 apporter och han hittade 6. Jag är dönöjd! Första spåret för i år och han gick som en klocka. Han tog bakspår först vid "upptags-rutan" men det var nog inget misstag utan ren och skär nyfikenhet. Jag stod kvar och lät honom springa iväg ensam och då var det ju inte lika roligt längre så då vände han och tog rätt håll. Sen spårade han kanonfint resten. Han har lite högt tempo kan jag tycka, men han är väldigt noga ändå så det verkar inte vara ett problem för honom. Han lyckades till och med trassla loss ena bakbenet som spårlinan hade slagit ett varv runt genom att spåra på tre ben, det fjärde stod rakt ut åt sidan och så sparkade han lite med det samtidigt som han spårade vidare.
Jag får väl bara se till att lägga tillräckligt svåra spår så att han lär sig att inte slarva. Om jag lade ett så lätt spår som ett appellklass-spår till honom skulle han inte tycka att vi var färdiga.
Nu är jag ruskigt tränings- och tävlingssugen kan jag lova. Fast det blir man alltid när det går bra :D

Jag ser ju att jag har ganska många här som är inne och läser varje dag. Det skulle vara kul om du/ni lämnade en kommentar nån gång så jag fick se i alla fall vilka några av er är.

//U

Uttråkad i Grums

Kan man vara mer uttråkad? Skulle inte tro det... Jag har suttit på ett stillastående lok flera timmar och det händer inte ett skit. Mina vagnar verkar aldrig bli klara. Jag gick till Grums bläigaste pizzeria, vet inte om det finns några fler, och käkade en flottig pizza. Jag hann ju inte ta med nån mat eftersom jag sov istället. Jag trodde att jag tog en god en med kantareller, oxfilé, mozarellaost och bearnaise sås... såg jättegott ut på menyn. Pizzan bestod av flott och smakade massor med grillkrydda och hade alldeles för mycket inte-hemmagjord bea. Jag åt mest pizza-sallad och väntade på att datorn skulle laddas så jag kunde gå. Inte att rekommendera alltså! 93 bortkastade kronor...

Hunden sover och sover, han är så uttråkad en hund kan bli. Vi har varit ute och gått lite, men jag känner mig inte riktigt på humör, jag vill helst hem.

Jag har dåligt samvete då och då för att min hund inte får göra tillräckligt mycket, inte får nog med motion eller vara ensam en liten stund hemma. När jag sen börjar tänka efter inser jag vilket lyxliv han lever. Han följer med mig på jobbet varje dag och är nära nära nära jämt, han är lös ute på gården, går i skogen, tränar, spårar, springer vid cykeln, promenerar och är allmänt välvårdad. De enda gångerna han är ensam hemma är om vi handlar eftersom jag inte vill ha honom i en varm bil. Lillfisen har det faktiskt ganska bra ändå :)

//U

Skitdag!

Skitdag idag!
Jag försov mig rejält idag... Vaknade av att en från växlingen ringde kl 5.30 och jag skulle ha börjat 3.38, inte alls kul. Jag susade till jobbet i ilfart och hann inte få med mig nåt nästan. Allt blir förstört en sån här dag. Jag tycker att det är konstigt att ingen upptäckt nåt förrän så sent. Att inte tågledaren ringt till transportledningen eller nåt sånt. Jaja, första gången på 4 år men det är ändå träligt, jag gillar det inte alls. Jag gillar inte alls mig själv just nu. Jag sov så himla dåligt igår kväll, vaknade säkert 5 gånger innan Johan kom hem kl 24 och sen hade jag svårt att somna om efter han kom hem. Det var 3:e tunga turen den här veckan så det var väl därför, jag har ingen aning om att klockan har ringt.
Det hade kunnat vara värre, jag har i alla fall Supersalt Hockey-pulver att snaska på och lite vatten :D


Goa goa fina hockeypulvret, smaskilaski


Tur att jag har en så bra och trevlig kollega med mig.

hårboll
Det sovande håret


Han har inte gjort nåt annat än sovit den lilla hårbollen. Jag har ju gjort mitt bästa för att samtala och försökt kontakta honom men totalt utan resultat...

//U

zoombie-lik

Inatt blev det tidigt jobb, så jag är zoombie-lik idag med. Sov inte efter jobbet eftersom jag hade planerat med Emmelie att vi skulle till Karlstad på IKEA och sånt.
Jag handlade en hel del, massor mer än vad jag hade tänkt som vanligt. Mattor, muggar, tallrikar, rullgardiner och en massa annat. Jag kanske fotar lite imorrn om jag orkar. Det kommer bli fint tror jag, hoppas mannen också tycker det :)

Nu blir det sängen, en sjukt tidig tur imorrn också, jag ogillar det nåt fruktansvärt känner jag nu.

Vem tog tiden?

Vart tar all tid vägen? Varför finns det alltid för lite?

Om jag tar semester och åker "hem" så känns det alltid som att tiden rusar iväg och jag har inte hunnit nåt av det jag hade tänkt göra eller träffa dom jag hade tänkt träffa. Då ska det vara semester, man känner sig ju bara mer stressad efteråt och har dåligt samvete till på köpet. Nu sist var det väl inte värst som det brukar vara, jag hade med mig Jenny och vi tog det ganska lungt, vi träffade bara några enstaka vänner/släktingar.
Nästa gång då jag åker upp så blir det så att den som vill träffa mig får komma och hälsa på mig där jag är :) Jag orkar inte köra bil 120 mil och sen åka runt där som en dåre för att hinna allt och sen köra 120 mil ner igen.

När man jobbar så skulle man hellre vilja vara hemma eftersom det finns en massa andra viktigare saker man skulle behöva göra, klippa gräset, plantera, bygga, måla, bada hunden m.m. När sen veckoledigheten kommer så brukar jag alltid tänka på allt jag ska hinna göra och sen helt plötsligt så är den över och det är jobb igen och jag har inte hunnit hälften av det jag hade tänkt.
Nu vill jag kolla en massa saker på internet men det finns inte tid till det, ja om jag nu inte ska köra och titta genom ögonlocken i natt.

Nä, jag håller fast vid det jag har sagt tidigare - Jag borde få lön för att jag är jag, ingen annan klarar ju det lika bra. Då skulle jag få tid till allt jag vill...

Resultat hårfärgning

Så här blev resultatet:

Ny färg
Nya hårfärgen

Jag är nöjd, fick bort den rödaktiga nyansen som jag hade tidigare. Jag hatar rött på min skalle! Det är inget för mig.
Jag är helt rödmosig, tog ett lååångt bad efteråt och det var så gött, blev helt varm i kroppen.

Nu ska jag ut på en prommis med lillhunden, han har inte direkt varit prioriterad varken igår eller idag lillstackaren. Han blir nog sugen på att flytta annars...

//U

Hårfärgskletig

Sitter här och plinkar, det är pekfingervalsen som gäller eftersom ena handen har på sig en hårfärgskletig handske. Väntan känns så lång innan jag kan skölja ur kletet! Jag är nyfiken!
Sen blir det ett långt bad...

Nu verkar det inte storma fullt så mycket som tidigare.

Ojojoj nu ringer klockan - dags för ursköljning!

//U

Sleten i stormen

Idag är ingen rolig dag...
Det blåser sjukt mycket, går inte att vara ute. Jag gick ut en sväng och trimmade lite gräs och planterade några kryddväxter. Hm... jag har redan hunnit glömma vilka det var... jaja, det märks väl sen. Dom höll på att blåsa bort nästan innan jag fick dom i jorden. Sen kom det och flög skräp från grannen och jag höll på att få en gren i skallen. Jag håller mig inne idag!
Ser att det är ordentliga vågor på Vänern idag, hoppas att det är trevligare väder imorrn.

Då kan jag med gott samvete ha en Ulrika-dag idag och pyssla lite inne. Fundilerar på om jag ska färga håret, tror det blir så :)

Sleten jag
Trött som en lemur

Undrar om jag blir lika snygg som donnan på förpackningen?

Färg
Hårfärg - Äkta kastanj, mellanbrun

Hoppas att det kommer att bli lyckat. Annars kommer jag att slå sönder ica-maxi känns det som.

Jag är dötrött idag, kom hem kl 9 och sov 3 timmar. Körde tåg hela natten och jag var inte munter om jag säger så. Nu skulle jag helst vilja sova hela dagen men det går inte eftersom jag ska jobba kl 3.38 igen. Det är ju en fördel om jag lyckas få sova nåt innan dess. Sen har jag samma tur igen på torsdag... Don´t mess with me today säger jag bara, jag är som ett levande åskmoln.

Imorrn blir det en roligare dag, då ska jag nämlich på IKEA med Emmelie. Det kommer att bli skoj!

//U

Hundträning

Jag var ute i trädgården med lillhunden förut, lekte lite och tränade lite på fot och inkallning. Jag var så upptagen och inne i det jag gjorde så att jag märkte inte att det knatade förbi en hund, husse sa att det var en annan pudel. Trazzel skällde några skall bara och sen sprang han omkring lite och kom till mig och insåg att det är bäst att vara hos matte, gärna så nära det går :) Jag tycker att han var bäst, vi har ju inte bott här så länge och han har inte sett nån annan hund gå förbi så förut. Vi övade lite på fot sen, det var superlänge sen sist, och lite ingångar till inkallningen. Nu känner jag mig sugen igen på hundträning. I veckan ska jag försöka hinna spåra lite med honom...

Ut i trädgården

Jahapp, då är det bara ut i trädgården igen. Vi käkade sjukt god lunch förut, omelett med broccolli, bacon, lök, tomater och lite ost. Så gött var det! Saknade bara lite kantareller... Jag var på stadsbondgården förut och kikade efter ägg, men dom hade inte lagt några så det blev paketägg från affären tråkigt nog.
Nu tänkte jag mig ut och greja lite igen...

Cyklade med hårbollen förut, man måste ju för att han ska gå att ha med att göra. Jag förstår varför dom har pudlar på cirkus, min är en outtröttlig atlet. Alla säger att det ska vara så stor skillnad mot att ha en stor hund, men jag tycker verkligen inte det. Han är överallt hela tiden, supersnabb och alertare än alla andra. Den enda skillnaden är att han inte tar lika mycket plats vid t.ex. transporter i bilen. Han kräver minst lika mycket motion som en schäfer, han orkar hur mycket som helst och vill alltid mer. Han skulle aldrig få för sig att vilja hemåt när vi är ute och cyklar, han skulle hellre vilja att vi fortsätter förbi, alltid. Han är superpigg när man ska träna, men han har mycket egen vilja och lustiga ideér.

Vi har ingen TV, eller vi har en TV men inga kanaler. Vi tänkte skita i det i sommar, det finns ju så mycket annat att göra. Jag måste ärligt säga att jag saknar den inte för 5 öre.

Nu ska jag gå ut...

Ha det gött!

//U

Trädspecial ;)

Det har blivit en del trädgårdsfix som vanligt... Vi har grejat på mest i trädgården sista dagarna. Johans kall här i livet är att trimma, gräs, ogräs, maskrosor och då även den fina pionen... Jag har rensat ogräs i massor och skulle även vilja kasta mig på dammen, men jag måste ta ett projekt i taget. Annars blir det en massa påbörjat och ingenting färdigt och det är det fulaste som finns.

Vårat äppelträd
Vårat ena äppelträd

Det är ganska vildvuxet, jag har bara hunnit göra ena sidan i år, måste ta dom ordentligt nästa år. Jag vågade inte klippa så mycket som jag ville. Jag hörde av folk att man inte skulle göra det efter dom har börjat slå ut så jag tog bara lite. Sen läste jag på internet att man kan beskära äppelträd när som helst. Jag ska gå lös på dom nästa vår och då ska jag ta rejält så att dom ser ut som stora bonsai-träd. Nu finns det så mycket annat som känns viktigare och dom ser ganska fina ut i alla fall.

Äppelblommor

Hm... det heter väl ändå äppeljuice? I gbg när jag kommer på hotellet brukar jag alltid säga att jag vill ha äppeljuice istället för apelsin i min frukostpåse. När dom skriver upp det så skriver dom alltid äpplejuice!?! Måste kolla ordlistan, jag kan bli galen på sånt där...

Vi har tre fruktträd som är hyfsat nyplanterade i trädgårn men vi vet inte vad det är. "Hemma" har vi ju inte såna träd så jag har ingen aning om vad det är och Johan är totalt ointresserad så han vet inte heller. Nån annan som har nån susning....

Nåt fruktträd?
Oidentifierat träd nr 1?

Bladen...
Grenar/blad på träd nr 1


Träd nr 2

Blad träd nr 2
Grenar/Blad på träd nr 2

Träd nr 3
Träd nr 3

Blad träd nr 3
Grenar/Blad/Blommor på träd nr 3

Jag har ingen aning om vad det kan vara, men jag gissar på nån stenfrukt. Kanske nåt träd är plommon? Dom ser fina ut i alla fall. Hoppas att dom växer fort och att det kommer frukt så att man kan se vad det är för nåt.

Humla
Det här är i alla fall en humla, det har jag koll på

Rosa mossflox
Rosa mossflox i stenmuren

Stenmuren med mossflox
Stenmuren med min nyplanterade rosa mossflox

Hoppas att dom tar sig för stenmuren är ful som stryk, liknar mer ett stenröse än en mur. Dessutom tror jag att det bor läskiga saker där, ormar och råttor och sånt skit.

Det blev ett bildinlägg som vanligt...

//U

Död men iaf ledig

Jag är helt död efter allt jobb och ändå är jag ledig...
När jag lägger mig på kvällen längtar jag tills det blir morgon så att jag får sätta igång med allt jag vill göra. Jag har ju så många bra ideér, i alla fall enligt mig själv. Idag har jag målat en hylla och en pall vita. Hyllan hittade jag på vinden bland en massa annat skrot och fick för mig att jag i alla fall kunde testa och se hur den blir, jag tror den kommer bli jättebra som kryddhylla. Pallen köpte vi på IKEA för några år sen och lillkillen ville ha den knallblå. Nu bestämde jag idag att den också blir vit och så blev det. Jag tror det blir jättefint.
Imorrn ska jag försöka fota en massa, får se om jag kommer ihåg det.

Igår planterade jag rosa mossflox och vintergröna på stenmuren, hoppas på att dom ska ta sig fort och att det blir snyggt. Sen planterade jag gräslök och åkerbär i ett litet skruttigt gammalt land vid stenmuren, brevid en massa vildvuxna jordgubbsplantor.

Johan trimmade sönder pionen igår... det blev ingenting kvar, han trodde att det var ogräs...

Mina tankar snurrar runt i huvudet, jag har så mycket jag vill göra, helst allt på samma gång, måste hejda mig själv.

Imorrn blir det plasmagivning på morgonen och sen hem och jobba igen...

//U

110518 - Kass fantasi, så det blev ingen bättre rubrik än så här

Var ju superseg igår så jag somnade i soffan en halvtimme på kvällen, gick och lade mig ganska tidigt. Jag vaknade 5.25!!! Wtf!!! Alldeles för tidigt!
Efter en dusch och lite frukost så kändes det ganska skönt ändå. Man får ut så mycket mer av dagen när man är uppe tidigt. Idag ska vi nog dra in till stan och shoppa lite, kanske köpa några fiskar att sätta i dammen våran... vi får se, kanske måste vänta tills vi har fått allt klart där först, jag vet inte riktigt.

Måste förbi till den där lägenheten och spackla och måla en skåpdörr för på torsdag ska den besiktigas och en tjej tar den :D Vi behöver inte ens städa skiten! Jag är helnöjd!
Vi har haft tur med flera saker nu sista dagarna, igår fick vi köpa en jättebra trimmer för 500:-, så nu har vi en bensin-trimmer också.

Jag drömde en störd dröm... Vi åkte till lägenheten och skulle fixa det där. Vi hade flyttat med inte tagit hit alla våra saker ännu så jag åker dit och ska hämta en massa. Då ser jag att det brinner i skorstenen (trots att det eg. inte finns nånting att elda i på riktigt) och när jag kommer in så ser jag vaktmästaren som kastar in våra saker i öppna spisen (som inte finns). Min fina egenhändigt målade korg med stick-saker brinner som bara den, mina fina fina skidor och en massa kläder står i högan låga. Jag blev ju asarg, så arg som bara jag kan bli och skrek på honom. Då säger gubben, men du har ju faktiskt skrivit på ett papper att du har lämnat över lägenheten, som han håller upp. Där står min namnteckning skrivet av nån som skriver ungefär lika fult som en 3-åring... Hm... undrar om det var för att jag eldade i öppenspisen igår och ska åka till lägenheten idag? Konstigt var det i alla fall.

//U

Regn regn regn

Blä, det bara regnar och regnar! Ikväll har det inte alls varit skoj väder. Först åskade det massor, blixtrade, regnade och höll på, sen blåste det storm och sen kom regnet och så har det regnat sen dess. Garagedörrarna hade blåst upp och stod och fladdrade för vinden, tur att ingen bil stod i vägen...
Vi har haft myskväll och sett film och myst, så gött var det. Trazzlet tyckte att det var ganska trist, han ville vara ute ändå det lilla toket. Nu är han totalt galen, har inte motionerat alls som vi brukar, han har race inne, springer runt och biter på sina pipleksaker så man blir tokig.

Äppelträd i blom
Vårat äppelträd

Det blev en bild på vårat äppelträd, tänkte på alla där uppe så jag kunde inte låta bli. Hemma (i Norrbotten) finns det ju inte direkt gott om äppelträd, dom brukar inte ta sig så bra där. Dom är ju så fina!

//U

Ledighet, stadsbondgården och cupcakes

Nu har jag precis börjat min långledighet och det är så sjukt gött. Idag har vi varit på stadsbondgården för dagis var där och lekte. Vi joinade dom, lekte, käkade lunch, hoppade i höet och spanade på djuren där. Det var jätteskoj! Nästa gång ska vi vara mer förberedda och bjuda dom små rackarna på hembakat fika också.

Hökrig
Hökrig

Grisarna Slösa och Spare
Minigrisarna Slösa & Spare

Getterna
Getterna slappar

Tuppen i hönsgårn, jag tycker att han heter Schnyggve
Tuppen i hönsgården - Jag tror jag döper honom till Schnyggve ;)

Nu ska jag börja mitt projekt - måla hylla. Jag hittade en hylla i förrådet som jag tror skulle passa i köket bara den skulle vara vit istället för gulbrunaktig furu. Tänkte i alla fall försöka torka av och sandpappra den så det går att måla senare. Tänkte sätta upp den brevid spisen och ha kryddor på den.


Här kommer också några bilder från min och Emmelies lördag:

Cup cakes
Våra fint dekorerade cupcakes, min till höger och alltså Emmelies till vänster.

Emmelie
Glufs glufs

Trazzel tokar sig med Emmelie
Trazzlet tokar sig med Emmelie

Emmelie
Fina fina Emmelie

Vi
Slappar i solstolarna

Tomatplantering
Dom fina tomatplantorna

Emmelie
Å vem pekar hon på? Jag? Som är så oskyldig... till allt... jämt...

Ny sommaroutfit
Köpte en ny sommaroutfit på Kappahl

Så där, det var allt för nu. Känns nästan som om det var hela mitt fotoalbum jag la ut, hur många bilder som helst i alla fall. Kanske borde ha den som bilddagbok istället, jag gillar bilder bäst.

Ha det gött!

//U


Myslördag och tips från Hemmafrun

Efter ett tips från Hemmafrun så hittade jag en sida som heter Goodiebag.nu

Goodiebag

Där kan man få gratisprover på olika produkter mot att man sen svarar på en enkät om hur produkten var. Du väljer själv ur deras utbud vilka produkter du vill prova och beställer hem. Jag valde Dove duschkräm och Nivea Free time (också nån duschkräm tror jag). Riktigt bra om man får gratisprodukter bara genom att fylla i en enkät på internet, men vi får väl se hur det går, när jag får dom m.m.

Jag hade en heldag med Emmelie igår, vi hade hur mysigt som helst. Först drog vi ner på stan på cupcakes-dagen, Kristinehamn är tydligen Cupcake-city. Vi vimsade runt på stan och fick till och med dekorera cupcakes, kletade massor med glasyr och strössel. Cupcakes är exakt samma som muffins... Vi gick tipspromenader och svarade på en massa frågor, hoppas att nån av oss vinner nåt. Vi gissade hur många chokladpengar det var i burken m.m.
Sen drog vi till Maxi och handlade en massa gott. Emmelie skulle oxå kolla priset på bovete-flingor av nån konstig anledning!?! Jag köpte färg till en hylla som jag hittade på vinden som jag tänkte hänga upp i köket. Den ska bli vit som muren, det kommer bli jättefint är jag säker på. Vi var också på granngården och köpte tomatplantor, krukor, gräslök och gurkafrön. Sen bar det av hem för att plantera. Det blev så fint, ställde krukorna på uteplatsen på baksidan. Sen degade vi i solen och blev så bruna och snygga.

Jag fotade en massa igår men jag var död på kvällen så bilderna är fortfarande i kameran och kameran är hemma och jag råkar befinna mig i Krylbo... så dom lägger jag upp här till veckan när jag har tid. Jag tog lite bilder både idag och igår med telefonen och den är ju med...

Jak
Jak i mina nya solbrillor


Jak blåser pupplorGräsklippar-Greta
Gräsklippar-Greta


Granne
Våra grannar


Jobbjak
Jobbjak


Jobb
Lill-chefen som softar


jobb
Jobb jobb jobb

Hägg
Här blommar det


Tulpaner
Tulpaner i våran rabatt


Utsikten
Utsikten från köksbordet

Adjö för idag! Nu måste jag sova lite.... ska ju ta mig hem imorrn :)

//U


I onsdags hände det...

I onsdags hände det... hunden ramlade i dammen, Johans hund alltså, han var absolut inte min vid den tidpunkten ;) Jag hade varit ute och cyklat med honom för att han skulle orka jobba och var lite stressad innan jobbet. Alla som har haft att göra med pudlar vet hur deras päls blir om man inte fönar och torkar den efter bad, toviga korkskruvar och tusen gånger värre, så det var bara att stressa in, duscha och föna honom. Han lärde sig ingenting! Sekunden efter vi kommer ut och ska åka till jobbet så står han där igen och balanserar på kanten, krafsar och hugger i vattnet. Som tur var så hann jag haffa honom innan han badade igen.

I torsdags kom 10 kubik med ved också, så vi har lite att göra. Har redan hunnit trava in nästan hälften, men det är mycket kvar känns det som. Men det är härligt med lite kroppsarbete, det får man ju inte så mycket av på vårat jobb. Jag har bara så svårt att ge mig, kan inte sluta när jag väl börjat, höll på länge i torsdags. Johan sa till mig att han inte orkade mer (hade jobbat sent+tränat) så han skulle sluta, jag sa hela tiden "bara en skottkärra till ska jag kasta in", sen var jag tvungen trava upp lite också innan jag gick in. Jag vill som inte sluta innan det är färdigt... jag var helt död sen när jag kom in, hade ju jobbat hårt hela veckan också.
Emmelie kanske hjälper mig lite idag för det är mycket kvar.

Idag är det tydligen cupcakes-dagen på stan så jag ska möta Emmelie där och moffa lite. Sen ska jag på granngården och köpa lite trädgårdssaker, kanske nån tomatplanta, gurka eller nåt sånt. Jag återkommer väl när vi kommit tillbaka. Har i alla fall bestämt mig för att fota lite mer, har varit dålig på det på sistone.

Min lilla hjärna har världens planer runt våran lilla damm...
Den är ju som bara en cementring, typ en brunnsring fast modell större, kanske som en stor vägtrumma eller nåt. Omkring 70 cm djup. Jag funderar om det går att övervintra fiskar i den? Det finns ju värmare man kan sätta i vattnet så det inte fryser. Guldfiskar och karpar ska visst vara väldigt tåliga.
Tänkte att jag skulle slita upp buskarna som är runt omkring, dom är asfula. Gräva upp ordentligt och sen lägga fiberduk under och stenar först runt kanten av dammen och sen göra en rabatt av olika gräs, funkior och sånt. Sen en liten yta på sidan mot huset där det är stenar man kan gå på så att dammen syns ordentligt. Tror att det skulle bli snyggt, men jag ska fundera lite till på det.
Just nu har jag inte riktigt råd heller, har ju köpt så himla mycket när vi har flyttat, åkgräsklippare/trädgårdstraktor, trimmer m.m. Nästa vecka är jag ledig tis-ons-tors-fre och söndag, då kanske jag härjar loss i trädgården. Skulle behöva hacka lite på äppelträden också...

Hm... synd att man måste jobba när man har så här mycket bra ideér, jobbet tar alldeles för mycket tid från mig... jag borde få lön bara för att jag är jag, ska nog ta upp det på nästa arbetsplatsträff ;)

//U

Jobba jobba jobba

I veckan är det min värsta jobbarvecka på 8 veckors-schemat. Har just kommit hem från Gävle, har kört hela natten. Jag är som en zoombie, disträ och känner mig bakfull, lyckades inte sova nästan nåt på hotellet i Gävle igår eftermiddag, slumrade en halvtimme sen var det kört. Jag har varit aptrött hela vägen hem, men jag lyckades ändå bli 20 min tidig. 

Det är så skönt att komma hem numera, vårat hus är helt underbart. Jag gillar det massor. Igår köpte Johan en gräsklippare av säljaren till huset, en trädgårdstraktor eller vad man nu kallar det. Den verkar knappt vara använd, snöbladet till den är inte ens uppackad ur kartongen.
Imorrn kommer det ett lass med ved, så då blir det att trava ved i massor. Jag ska önska mig en självtravande vedbod av tomten till jul...

Hunden har älskar att bo här, han har ju mycket större och kan springa lös på gården. Han är galen i att leka vid dammen och springer som en galning här omkring.
Hotelltrazzel
Hårboll på scandic ch i Gävle

Nu måste jag sova innan jag ligger på tangentbordet och sover!

//U

RSS 2.0