Smaskig kladdkaka.... tror jag

Tror att jag ska baka lite idag... Har ett recept som jag inte testat än, verkar hur gott som helst. Hittade det nånstans på nätet men kommer inte ihåg vart bara. 


Mintchoklad tårta recept - Lyxig kladdkaka med After Eight

Ingredienser:
- 100 g Smör
- 100 g (ca 12 rutor) After Eight
- 2 Ägg
- 2 dl Strösocker
- 2,5 dl Vetemjöl
- 3 msk Kakao
- 1,5 tsk Bakpulver

Glasyr:
- 150 g (ca 18 rutor) After Eight

Bra-att-ha-grejer:
- Elvisp
- 1 form med löstagbar kant/springform

Gör så här:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Jag slänger väl in en bild och betyget på kakan senare om jag hinner.

//U


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0